Vilka olika typer av sociala medier verktyg?

Sociala medier verktyg blir allt populärare sätt för människor att hålla kontakten med vänner och familj, få sina nyheter på ett snabbt och enkelt format och knyta kontakter med nya vänner från hela världen. Från Twitter till Facebook och Digg för att de. icio. us finns en mängd olika sociala medier verktyg som kan hjälpa till att effektivisera den online erfarenhet och kontakt med andra människor och information. De mest populära typer av dessa verktyg inkluderar sociala nätverk, social bookmarking, social rekommendation, socialt innehåll och blogga.

En av de mest kända sociala medier är sociala nätverk. Sociala nätverkssajter är webbplatser som Facebook, MySpace och Friendster. Dessa webbplatser kan användarna skapa profiler, ladda upp och fotografier och andel personlig information och kontakt med andra som har samma hobbies och intressen. Den sociala nätverk webbplatser, kan en användare dela vad har deras intresse för tillfället, ge relevanta länkar, bilder och artiklar. Webbplatser för sociala nätverk hjälpa användarna att skapa en social media gemenskap inom vidsträckta Internet. LinkedIn är ofta som en social nätverken spindelväv, även om det fungerar mer som en professionell nätverk, så att användarna kan skapa professionella profiler och få kontakt med potentiella affärspartners, anställda och kunder.

Social Bokmärk är en av de mest populära typerna av sociala medier verktyg. Det hjälper användare att organisera alla sina favoritwebbplatser. Denna typ av Bokmärk tillåter användare att märka webbplatser med alla relevanta sökord och sedan förvara dem på en praktisk plats. Sajter som de. icio. us gör det enkelt att dela favoritlänkar med vänner och anhängare, vilket skapar den sociala aspekten. Den praktiska funktionen för att skapa taggar för sparade länkar gör det lättare att söka på webbplatsen för innehåll som användaren finner intressant.

För granskning av Internetanvändare, sociala rekommendation webbplatser är den ideala sociala medier verktyg. Dessa webbplatser samla samhörighet i sociala nätverk och de fördelar som bokmärke och dela länk för att skapa ett system för utbyte och betyg innehåll på Internet. En användare på en webbplats som Digg kan skicka in en artikel eller en länk som de tycker är intressanta, och andra användare kan sedan lägga sin egen röst om vad som har delat.

sociala innehållet är en bred term för sociala medier verktyg som YouTube och Flickr, där användarna kan ladda upp, dela och visa olika typer av innehåll såsom bilder och video. Ett socialt medium som Flickr gör det särskilt enkelt att dela bilder, som användare kan ladda upp sin bilder via en mängd olika enheter, inklusive mobiltelefoner och digitalkameror.

Blogga är ett verktyg som fungerar som ett socialt medium för användarna att få sina tankar, åsikter och intressen ut till världen i ett grundläggande format. Blogga plattformar som WordPress kan ställas in ungefär som en online tidning: författare kan utkast inlägg om ett ämne tänkbara, ladda upp bilder och blogga om allt under solen. Micro-blogging är populär på webbplatser som Twitter, där användarna enkelt uppdatera sin status i 140 tecken eller mindre, att ta itu med frågorna "Vad gör du?" och "Vad har ditt intresse?"

Det finns många andra typer av sociala medier verktyg och som Internet expanderar, nya typer visas. Oavsett vilken social media verktyg någon väljer att använda, de är en snabb, bekväm och roligt sätt att få kontakt med andra personer online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.