Vilka olika typer av Thermal Grease?

Termisk fett appliceras på ytan av en centralenhet (CPU), de viktigaste chip med en dator, innan du sätter fast en kylfläns. En kylflänsen hjälper sänka temperaturen på chips med spridning värme. Termisk fett skapar maximal yta till yta ledningsförmåga att dra bort värme från processorn, och in i kylflänsen. Utan termisk fett brister i ytan på CPU oblat och kylflänsen skulle göra det möjligt luftspalter, vilket minskar effektiviteten i kylflänsen leder till överhettning, fel och eventuella fel.

Det finns olika typer av värme-fett, som alla har sin egen nivå i värmeledning. Personer som lägger en extra arbetsbörda på CPU som spelare och överklockare kan vara mer intresserad av att få en mycket effektiv förening.

Termiska band är det minst rörigt och billigaste av gränssnitt, men också den minst effektiva. Termisk byråkrati inte generellt rekommenderas.

Termiska fett kuddar ingår ofta i detaljhandeln CPU paket som innehåller en kylfläns och fläkt. Plattan är vanligen grå-färgade med skyddande omslag som inte får vidröras eller smörjas när emballaget avlägsnas. Termisk kuddar smälta med värme, som överensstämmer med ytor CPU och kylfläns, sedan styvna när de svalnat. De är tillräckliga lösningar, men inte som utestående. Innan beslut fattas om en olika termiska sammansatt läsa din garanti. Vissa tillverkare kräver kunderna att använda som material för att hålla CPU garanti från uttöms.

Silicon och zink-baserade värmeledande fett kommer vanligtvis i ett rör och är en vit pasta. Det är inte värmeledande sig, men avhjälpa eventuella brister mellan ytor och ger ett tillfredsställande gränssnitt.

Keramiskt baserade termisk fett innehåller partiklar av material såsom aluminiumoxid. Även keramiska massor anses normalt i mitten av betyg, ett populärt märke av keramiska värmeledande fett har stigit mer än silver-baserade fetter som kommer i flera oberoende tester. Denna formel innehåller 5 sub-micron partiklar former för att bättre fylla de mikroskopiska dalarna i CPU-chip för högre termisk överföring. Maximal prestanda uppnås efter många cykler av normal användning, att använda systemet behövs då stänga av den för att svalna. Efter denna period är klar kan systemet vara kvar på 24 /7 om så önskas. Fördelen med keramiska termisk fett över silver-baserat fett är att keramiska fett är inte elektriskt ledande.

Silver-baserade termisk fett innehåller mycket ledande metallpartiklar. Denna termiska fett är utmärkt för att bedriva värme men kan också leda elektricitet. Om misstag som tillämpas på CPU stift eller moderkortet kretsar, kan det orsaka en elektrisk kort. Försiktighet bör iakttas vid tillämpningen av metallbaserade termiskt fett. Används på rätt sätt, dock denna typ av termiska fett anses allmänt överlägsen, trots de ovan nämnda.

Oavsett vilken typ av termiska fett, följ tillverkarens anvisningar noggrant. Blanda inte olika typer av termiska fett. När en kylfläns tas bort från en CPU, måste båda ytorna rengöras noga och ny termisk fett tillämpas innan du installerar. Gnugga alkohol kan användas för att säkert ta bort de flesta typer av termiska föreningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.