Vilka är de olika typerna av notebook-datorer?

notebook-datorer har utvecklats mycket under det senaste årtiondet, och omvandlas från eliten verktyget endast välbärgade affärsmän, till en enhet som kommer successivt att ersätta den stationära datorn och blir stor genomslagskraft bland alla användare. Studenter, framför allt hitta notebook-datorer och idealiskt för deras behov, eftersom de är kompakta, kan vidtas för klasser eller på resor, och är tillräckligt kraftfull för nästan alla pedagogiska behov. Eftersom den bärbara marknaden har utvecklats har företagen börjat försöka differentiera sig genom att skapa nya klasser av bärbara datorer, vilket ledde till ett antal mycket olika typer.

Som notebook-datorer har börjat ersätta stationära datorer, har de blivit nödvändigtvis allt kraftfullare, vilket leder till en klass i laptop: stationär dator. Dessa datorer har oftast ganska stora bildskärmar i 15 "till 17" (38cm till 43cm) avstånd, har ett tillräckligt bra grafikkort för att hantera avancerad grafik, uppemot 4 GB möjliga RAM, en DVD-spelare och cd-brännare, ett trådlöst kort för Internet-anslutning, och hårddiskar på upp till 500 GB lagringsutrymme. Det ger dem möjlighet att hantera de flesta av de uppgifter som en stationär dator kan, att bära med sig massor av videor och musikfiler och spela och bränna CD och DVD.

Även utanför den stationära ersättningsprodukter notebook-datorer och som knappast ens bärbar, som ibland kallas super-bärbara datorer. Dessa kan ha monitorer så stor som 20 "(51cm), vilket gör dem jämförbara med många stora stationära system. Deras större bildskärm innebär att de har en mycket större fotavtryck och vikt, vilket gör dem svåra att transportera. Det innebär också att det finns mer utrymme för komponenter, dock så dessa notebook-datorer och kan innehålla flera hårddiskar för extra utrymme, blixtrande snabba grafikkort, och enorma mängder RAM. Även om inte mycket populärt, dessa 20 "bärbara datorer ser någon nytta bland spelentusiaster, samt vissa formgivare och de som vill ha en riktig stationär dator som är bara något bärbar.

På andra änden av spektrum är helt sk netbook. Dessa notebook-datorer är ganska liten, och tänkt att ha begränsad funktionalitet. Många netbooks är uppbyggd kring tanken att använda webbapplikationer hand, så att behovet av interna processorkraft är mycket beskuren. På det minsta, kan netbooks ha monitorer så liten som fem "(13cm), och sällan överskrider 12" (30cm). Netbooks är super bärbara, ofta väger omkring två pounds (1kg), och batteriets livslängd kan vara ganska omfattande. Förutom deras portabilitet, netbooks är också ett av de billigare för notebook-datorer, och såg på så många som ett miljövänligare alternativ till större datorer som kräver mer giftiga ämnen.

En annan typ av super bärbara laptop har också förekommit, som syftar till att inte offra för mycket makt för dess låga vikt och fotavtryck. Dessa ultratunna bärbara datorer använder solid state-hårddiskar för att undanröja en hel del vikt och tjocklek, och lita på externa enheter som cd-rom-enheter eller DVD-spelare. Även om det inte riktigt lika lätt som netbooks, ultratunna bärbara datorer är oftast ganska lite mer kraftfull. Med detta la kraften kommer en rejäl prislapp dock, och ultra-tunnar vanligen är betydligt dyrare än en jämförbar traditionell bärbar dator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.