Vilka är de olika typerna av New Media Services?

Termen "nya medier" förutsägbart tyder på att det har skett en förskjutning från tidigare standarder för information kommunikation och leverans till förbättrade modeller. Visst detta är sant, men bara delvis. För att förtydliga, nya medietjänster är inte riktigt nytt i den bemärkelsen att den skrivna eller talade ordet fortfarande krävs för att förmedla information. Men i kontrast till traditionella medier, såsom en tv nyhetssändning eller tidning, är innehållet lämnas i digital form, som ger möjligheter till interaktion mellan medlemmarna i publik. I korthet innebär detta att nya medier är en tvåvägskommunikation i form av nätverk kapacitet, jämfört med en statisk, en enkel produktion.

Det finns många olika typer av nya medietjänster som finns idag som tillhandahålls av ett antal olika företag och konsultföretag. Dessa omfattar tjänster för att underlätta video och fildelning, content management, nyhetsfeeds rollspel och andra former av interaktiv underhållning. Nya medietjänster tillgodoser också bra för näringslivet och industrin marknadsföring samt den offentliga sektorn. Till exempel, nya medietjänster möjligt för dessa enheter att distribuera och samla in relevant information via nyheter distribution, videokonferenser, online reklamkampanjer, enkäter, omröstningar, osv

tydligt presenterar tröskeln till nya medierna många konsekvenser. För en sak, finns det ytterligare distinktion mellan digital teknik och tidigare analoga modeller som avser global kommunikation. Inte bara nya medietjänster ger en möjlighet att kommentera, diskutera och dela information i realtid, men också engagera en större volym av tittare utan att behöva klara av geografiska hinder. Med andra ord, resor nyheter snabbt när det händer, när det händer, oavsett var det händer.

nya medietjänster ge ytterligare fördelar jämfört med traditionella medier arenor. Till exempel tillkomsten av chat rum har diskussionsforum, och snabbmeddelanden kapacitet skapas virtuella gemenskaper som sträcker sig över Internet och världen. Dessa funktioner ger människor med gemensamma intressen för att lokalisera och få kontakt med varandra oavsett var de bor eller arbetar. Dessutom förbättrar nya medier lika erfarenheterna från dem som annars har svårt deltar i sådana evenemang, exempelvis personer med nedsatt hörsel eller tal.

En viktig utveckling inom nya medietjänster är att främja sociala nätverk. Olika platser på nätet har visat sig att ge ett utlopp för individer såväl som kommersiella företag att upprätta, organisera och följa upp sina kontakter i en virtuell miljö. Eftersom användare av sådana tjänster oftast göra ytterligare anslutningar genom att "införas" om befintliga kontakter blir nätverk självreproducerande enbart baserat på virusets karaktär av processen.

Slutligen nya medietjänster en viktig roll i mer världsliga frågor, t. ex. den internationella säkerheten. Tyvärr, terroristorganisationer använder ibland nya medier för att sprida information till medlemmar och ytterligare deras sak. Dessutom har nya media också lett till nya metoder för stöld och intrång, som lämpligen är dubbade cybercrimes. Men underrättelsetjänster i hela världen fortsätter att arbeta hårt för att upptäcka, stoppa och förhindra sådana händelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.