Vilka är de olika metoderna för rapportering piratkopiering?

Det finns flera olika metoder för rapportering piratkopiering. Dessa metoder omfattar kontakta titta grupper, e-post utgivaren av piratkopierad programvara, ringer piratkopiering direktlinjer och fylla i online-formulär.

Piratkopiering kan orsaka programvaran miljontals utveckling industri dollar. Resurser som kan gå mot mjukvaruutveckling stället vidarekopplas till piratkopiering forskning som innebär att det tar längre tid för ny programvara utvecklas. Genom att rapportera piratkopiering, kan användare skydda mjukvaruindustrin.

Den första metod för rapportering piratkopiering är att e-post programvaran utgivare. Många förlag har en särskild e-post som du kan använda för att rapportera misstänkt piratkopiering. Många gånger detta e-mail är något som piracy@publisher. com, där "utgivaren" ersättas med namnet på företaget. Du bör dock se på förlagets hemsida att vara säker. Om du e-post, bör du förse företaget med så mycket information som möjligt, inklusive namnet på det företag du misstänker gör eller säljer piratkopierad programvara, deras adress och telefonnummer, kontaktens namn för bolaget, varför du misstänker piratkopiering , namn på misstänkta piratkopierade varor och antal misstänkta produkt anläggningar. Du behöver inte berätta ditt namn.

Du kan också använda telefonen vid rapportering piratkopiering. Lite forskning om förlagets webbsida hjälper dig att hitta rätt telefonnummer för ditt område. När telefon, måste du vara beredd att erbjuda några av de grundläggande information som du skulle ge på en e-post. Återigen är det inte nödvändigt att ge personlig information. Om du delar din personliga information, se till att kontrollera företagets sekretesspolicy först.

Ett annat sätt att rapportera piratkopiering är genom ett webbformulär på förlagets hemsida. Via ett webbformulär kan du sätta i kända uppgifter och lämna ut det okända. Det bör noteras att viss information, såsom det bolag som misstänks för piratkopiering namn och kontaktuppgifter förmodligen kommer att krävas. Återigen, ditt namn och kontaktinformation är inte nödvändigt. Det kommer dock att vara till nytta för företaget att få mer information.

Du kan också anmäla piratkopiering med en klocka gruppens hemsida. Det är globala år organisationer att säkerställa att programvaran kan vara fritt och lagligt distribueras. Några av dessa webbplatser kan även erbjuda belöningar för tips. Även om gåvor inte erbjuds, hjälper rapportera piratkopiering programvaran företag skydda sina intressen. Det hjälper också konsumenterna genom att tillåta förläggare att utveckla nya och uppgraderade programvaror.

För att undvika att bli ett offer för piratkopiering, finns det några enkla steg att följa. Se till att du bara köpa produkter från förlaget eller en auktoriserad återförsäljare. Programvaran bör komma med en manual och en användarlicens. Om du misstänker att din programvara är piratkopierad, kontakta förlaget för mer information. De kommer att kunna ytterligare hjälpa dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.