Vilka är de bästa sätten att skydda barn Sekretess?

Skydda ditt barns integritet från de som skulle kunna placera ditt barn i fara är något som varje förälder måste hantera. De bästa sätten att skydda barn privatlivet innebär en kombination av att vara uppmärksamma på om eventuella faror lurar, utbilda ditt barn om hur man ska vara försiktig med att erbjuda personlig information, och se till att övervaka dina barns aktiviteter, både online och offline.

En grundregel för att förvalta barnets integritet är att lära ditt barn att viss information endast skall delas med betrodda individer. Detta inkluderar uppgifter som efternamn, adress, telefonnummer, namnet på barnets skola, och där föräldrarna arbetar. Yngre barn kräver vanligen specifika exempel som anses trovärdig, till exempel en lärare, rektor, eller en polis. Lär ditt barn att om någon ber om personlig information och han eller hon inte säker på om det är okej att lämna uppgifter, gå till en pålitlig vuxen omedelbart.

Med tillväxten av social interaktion på Internet, har risken för att någon invaderar privatlivet för din son eller dotter ökat betydligt under de senaste åren. Detta gör lära ditt barn hur man fungerar i dessa inställningar mycket viktigt. Som du lära ditt barn hur man kan vara säkert på Internet, se till att du har tillgång till hans eller hennes e-postkonton, samt referenser inloggning för alla sociala nätverk eller forum där du låter ditt barn att delta. Detta gör det lättare för dig att kontrollera online-aktiviteter och kontrollera att barn privatliv invasioner äger rum.

Ge ditt barn med ett par grundläggande regler för online umgås är också viktigt. När det gäller chattrum och diskussionsforum, kan ditt barn gå först och delta efter att du har undersökt platsen och tycker att det är åldersanpassade. Gå till forum och chat-rum som modereras, eftersom det finns en större chans att hålla ute alla som vill dra nytta av preteen och tonårsbarn. Bara du och ditt barn bör känna till inloggningsuppgifter som används på varje plats, att information inte ska ges till någon annan utan ditt uttryckliga tillstånd.

Några grundläggande barn privatliv riktlinjer också för innan ditt barn går med något socialt nätverk webbplats. Ditt barn ska aldrig lägga upp information om en profil som ett hem telefonnummer, mobilnummer, eller fysisk adress. Lär ditt barn att inte lägga några synpunkter från allmänheten om att ge ledtrådar om när ditt barn går ut med vänner eller när de är på väg. Bilder kan bara laddas upp till en profil efter att du har granskat dem och bestämmer att de inte lämnat några uppgifter som kan användas för att bryta ditt barns integritet. Precis som med forum, bör inloggningsuppgifter till ett socialt nätverk kontot inte ges till någon utan ditt tillstånd.

lista över vänner är också ett av de verktyg som skrupelfria personer kommer att använda för brott mot barn privatliv. Av detta skäl, se till att ditt barn inte lägga till någon till hans eller hennes lista utan din tillåtelse. Se också till att alla online chattar övervakas mycket noggrant. I många fall är det en klok åtgärd att delta i samma sociala nätverk och lägg dig till ditt barns vänner lista. Detta skickar ett meddelande om att du övervakar ditt barns online-aktivitet, och kan avskräcka icke önskvärda från att vända ditt barn.

Många föräldrar strävar efter att balansera lära barn om vikten av integritetsskydd och samtidigt låta dem utrymme att lära sig att interagera socialt med andra online och offline. Detta är ibland en svår balans att uppnå. Men genom att övervaka ditt barns sociala kontakter och verksamhet, är det möjligt att stegvis lära ditt barn hur man umgås på ett ansvarsfullt sätt och på samma gång öva strategier barn sekretess som skyddar din son eller dotter från alla typer av exploatering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.