Vilka är de bästa Digitala videoformat för att använda?

Oavsett om du är intresserad av att göra din egen fullängds oberoende film eller om du bara vill fånga ditt barns första steg, att förstå de bästa digitala videoformat kan vara en krävande uppgift. Men tar dig tid att avgöra vilket format som är bäst för ditt projekt innan du börjar hjälper till att säkerställa högsta möjliga kvalitet för dina filmer.

För hemmet filmskapare, kostnader och bekvämlighet är de två viktigaste faktorerna att beakta när man diskuterar bästa digitala videoformat. I många fall kommer MiniDV vara det format att välja. MiniDV skapades som en ersättning för format home video som VHS, VHS-C, och Hi8. Idag används det till allt från filmer och dokumentärer student att spelfilm utgåvor. Om du vill redigera filmen på din hemdator, men du måste ansluta videokameran till datorn och importera de nödvändiga filerna. Denna process sker i realtid, så importerar länge videor är en uppgift som bör överlåtas till kvällen.

Digitala entusiaster som är mycket oroade över kvaliteten och inte orolig för att hålla sig till en budget kan det hända att Digital Betacam är bland de bästa digitala videoformat för deras behov. Det här formatet används med high-end professionell utrustning och erbjuder enastående bildkvalitet. I själva verket skapade Sony Digital Betacam formatet som en digital uppgradering till Betacam SP.

Om du vill göra en video som kommer i första hand delas via e-post eller Internet, ram storlek, stomme hastighet, och bitdjup är viktiga faktorer att beakta. Det är också bra att komma ihåg att de flesta som titta på video över sina datorer arbetar med en 8-bitars skärm med 160x120 pixlar och 10-15 bilder per sekund. För att dela video via Internet på detta sätt, är Windows Media Video (WMV) ett utmärkt val. Nästan alla fönster användare och de flesta Macintosh-användare redan har tillgång till Windows Media Player.

WMV video kan ses med Internet streaming eller progressiv kodning, vilket gör dem ett mycket bekvämt och användarvänligt alternativ. Enligt Microsoft ger WMV 9 ett kompressionsförhållande som är två gånger bättre än MPEG4 och tre gånger bättre än MPEG2. Om du är intresserad av att konvertera gamla VHS filmer till WMV-format video kan du uppnå detta genom att haka en videobandspelare till datorn och med hjälp av Hauppauge WinTV Video Capture Card.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.