Vad finns olika typer av tillverkning programvara?

Som ett modernt verktyg för att hjälpa tillverkande företag ha kontroll på sin verksamhet, tillverkning mjukvara har möjlighet att övervaka alla möjliga funktioner som kan hjälpa tillverkningsprocessen smidigt. Från råvaror inköp och leverans, genom produktionsprocessen och på fyllning av kundorder, det finns typer av tillverknings-program som kommer att hålla insatser för bolaget på målet. Här är exempel på tre huvudtyper av tillverkningen program som har visat sig vara de mest populära och viktiga typer för de flesta tillverkande företag idag.

Den äldsta typen av tillverkning programvara som fortfarande är som används i dag var ursprungligen känd som Enterprise Resource Planning, eller ERP. En senare generation affärssystem som bygger på denna grund kallas MRPII eller Manufacturing Resource Planning 2 mjukvaran. Den grundläggande funktionen hos denna typ av programvara är avsedd att vara en tillgång till försäljnings-och kund ansträngningar vård av företaget.

I huvudsak gör detta tillverkning programvara för att spåra kontakter genom säljcykeln, upprätthålla information om stående eller återkommande order och även med plats för att hålla en fullständig information fil på varje kund. MRPII innehåller också bestämmelser om bistånd i material planering, inköp av råvaror och hålla koll på den aktuella inventeringen.

Förutom MRPII blir Manufacturing Execution System-programvara i själva processen för produktionen. MES tillverkning mjukvarupaket inriktas på sådana områden som teknik för produktion av den faktiska produktionen planeringen för olika uppsättning varor som skall produceras, och personal schemaläggning samt produkt schemaläggning. MES är också involverade i att effektivt skapa och hantera kvalitetskontroll processer och förfaranden, från att ta hand om de råvaror lager hela vägen igenom stegen i tillverkningsprocessen och även i hur de färdiga varorna lagras och förpackade för distribution till kunder.

Den tredje viktiga i tillverkningen programvara kallas Process Control Software. Även om detta kan låta som denna typ av tillverkning mjukvaran skulle bli inblandade i själva produktionsprocessen, processtyrning programvara istället fokuserar inte på processen, men om urval och underhåll av de maskiner som används för att vända rå lager till färdiga varor som kan säljas av företag. Processkontroll programvara kan bidra till att identifiera nya maskiner att integreras i processen, antingen ersätta föråldrade maskiner eller som ytterligare sätt att förbättra kvaliteten på de färdiga varorna.

Det finns ingen gemensam tillverkning programvaruföretag som marknadsför alla tre typerna av denna grundläggande tillverkning programvara. Vanligtvis kommer ett företag måste arbeta med olika leverantörer för att få den rätta tillverkningen mjukvaran för vart och ett av dessa tre ansvarsområden. Gottfinnande av tillverkaren är det möjligt att köpa de tre olika typerna och skapa en server plattform som gör det möjligt för varje komponent för att överföra data genom en kontinuerlig process. Skulle emellertid uppläggningen av denna typ av modell måste tas fram och genomföras av oberoende programvara tekniker eller IT-experter i anställningen hos tillverkaren.

Tillverkning programvara har gjort det möjligt för många tillverkande företag att förbli konkurrenskraftiga och erbjuda kvalitet på varor i större mängder. Med tiden kommer den fortsatta utvecklingen inom tillverkningsindustrin programvara erbjudanden tvivlar inte ge ytterligare möjligheter för tillverkarna att producera varor i större mängder samtidigt bibehålla samma nivå av kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.