Vad bör jag veta om min laptop garanti?

En bärbar dator garanti erbjuder täckning för särskilda typer av skador på en bärbar dator. Det finns fem saker som du bör veta om din bärbara dator garanti: valperiod, särskilda undantag, täckning, garantiservice förfarande utbytesprogrammet och förbjudna aktiviteter. Standarden laptop garanti är försedd med både nya och renoverade enheter. Läs detaljerna i politiken att ta reda på längden på täckning, men de flesta enheter har en ett år täckning period.

Det finns många garantier som enskilda objekt som är undantagna. En typisk bärbar garanti lämnar inte någon täckning i händelse av stöld, brand eller bilolycka. Någon skada eller förlust av data är undantagna från garantin. Investera i en säkerhetskopia extern hårddisk för att skydda dina data och arbeta produkt.

laptop garantin ger täckning för alla mekaniska fel med enheten. Detta omfattar trasig plast, bildskärmsupplösning frågor, hårdvarufel och mekaniska fel. Den bärbara datorn är täckt i händelse av brand, men bara om den är avsedd att vara källan till branden.

Det finns två typer av tjänster tillgängliga enligt en standard bärbar garanti: reparation och utbyte. Reparationsklausulen omfattar delar och arbete att reparera den defekta delen. Ersättning föreskrivs en fullständig ersättning av enhet med samma eller jämförbar modell. Den genomsnittliga laptop modell livslängden är två år, så var beredd att ta emot en liknande modell om du köper enheten mot slutet av produktens livscykel.

De allra flesta av garanti program erbjuder en tillfällig ersättning laptop under garantiperioden reparation perioden. Det finns vanligtvis ett stort utrymme för skönsmässig bedömning i den typ av enhet som finns som en tillfällig ersättare. Ta dig tid att veta exakt vilka funktioner som enheten har så att du kan kräva en jämförbar enhet.

Som med alla garantier är täckningen ogiltigt om ägaren utför otillåten verksamhet. Detta inkluderar att öppna höljet för att enheten till en icke auktoriserad serviceställe, och varje försök att reparera enheten själv. Dessutom är garantin ogiltig om den utsätts för vatten, sjönk, eller missbrukas.

En bärbar dator är ett användbart verktyg som ger en kombination av flexibilitet och teknik. Investera tid att lära sig om att garantin och kontrollera om apparaten två veckor före täckning löper ut. Leta efter lösa delar eller intermittent frågor. Ta den för reparation innan täckningen upphör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.