Vad bör jag tänka på när man köper en USB-hubb?

Universal Serial Bus har snabbt blivit den standard som används för att ansluta kringutrustning till en huvuddator system. Får dock många datorer inte bara har tillräckligt med USB-portar för att ansluta allt användaren vill koppla på en gång. För att kompensera för denna brist, många användare förlita sig på en USB-hubb, vilket gör att flera anordningar skall kopplas via en enda dator USB-port. Det finns ett antal viktiga faktorer att tänka på, men när de köper en USB-hubb. Dessa inkluderar: hastighet, operativsystem, antal hamnar och pris.

En av de primära överväganden med någon USB-hubb är hastighet. Många människor kan vara besviken med en hastighet av en långsammare USB-hubb, vanligtvis verksam på en standard som heter USB 1. 1. USB 2. 0, och som snart kommer att komma USB 3. 0, erbjuda mycket högre hastigheter. Det är viktigt att komma ihåg när en enhet kan arbeta tillräckligt på långsammare standarden, om du ansluter fyra eller fler enheter till en dator på en gång, de är alla konkurrerar om samma bandbredd. Således kan gå med en snabbare nav vara en bättre idé.

Den andra sak att tänka på när man tittar på olika USB-hubbar är operativsystemet på din dator. Även om många hubbar kanske kan användas på antingen en Macintosh eller en Windows-baserade system kan vissa enheter vara mer specialiserade. Det är viktigt att kontrollera den tekniska information på förpackningen för att kontrollera om enheten fungerar på ditt system. Att välja fel USB-hub kommer att innebära en snabb tur-och returresa till butiken, vilket orsakar onödiga besvär för användaren.

En annan faktor är antalet portarna på USB-hubb. Även om många anser vara fyra portar mer än tillräckligt, kan vissa användare, som är beroende av en mängd kringutrustning, hitta de behöver en ytterligare några. Även om detta skulle kunna åstadkommas genom att köpa en andra USB-navet och ansluta den till en annan tomt-port på datorn, får bättre sätt är att helt enkelt köpa en USB-hubb med ett större antal hamnar som byggts i. Det kan också vara det billigaste alternativet i det långa loppet.

Priserna på USB-hubbar kör ett stort färgomfång. Det kan vara möjligt att hitta några mycket billigt, men dessa är sannolikt äldre, långsammare enheter som använder USB-1. 1 standard. De med fler alternativ, eller bättre funktioner, t. ex. högre hastigheter, trådlös kapacitet, och flera hamnar, kommer att kosta mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.