Vad bör jag tänka när man köper en webbkamera?

Vanligtvis det första du kommer att tänka på när man köper en webbkamera är hur mycket pengar som du är villig att spendera. Lyckligtvis grund av den ständiga tekniska framsteg, behöver du inte nödvändigtvis spendera mycket pengar för att få en mångsidig webbkamera med många användbara funktioner. En webbkamera kan ha många användningsområden, och du bör först tänka på alla de saker som du kan använda det för en gångs du tar med den hem. Dessa användbara enheter kan användas som video-telefoner, att spela in video, ta bilder, för direktuppspelning av video på Internet, och även som säkerhetsanordningar för att övervaka ditt hem eller kontor när du inte finns där.

Som prioriteringar går med att köpa en webbkamera, rankar kvaliteten på kamerans bild rätt upp där med kostnaden att många människor är villiga att betala, och priset brukar öka när ökar bildkvaliteten. Bildkvaliteten på en webbkamera bestäms av resolutionen, som uttrycks med det totala antalet pixlar. Webbkameror med en måttlig maximal upplösning, till exempel 960 av 720 pixlar, är oftast allt som krävs för att kameran ska kunna fånga relativt tydlig motion video. Du kanske vill överväga en kamera med hög upplösning, t. ex. 1600 x 1200 bildpunkter, om du planerar att ta stillbilder med kameran eller om du vill skicka högkvalitativ video över webben. Kom också ihåg att din dator måste ha en snabb processor och ett bra grafikkort för att se webbkameran högsta potential, däribland en stor mängd bilder per sekund för bättre bildkvalitet.

Du behöver även att ha en snabb internetuppkoppling om du planerar att skicka och ta emot video via en webbkamera. Det finns många webbplatser där du kan kommunicera med andra via videochatt, och några av dem erbjuder gratis tjänster att få kontakt med andra personer online. Andra tjänster och program som låter dig ställa in ett nätverk hemma säkerhet som utnyttjar potentialen i en webb-kamera, och kan även ha kameran slås på när den upptäcker rörelse i området som övervakas.

De flesta webbkameror är små nog att vara portabel, men storleken kan vara en faktor för dig om du har en bärbar dator och tänker använda en kamera utanför ditt hem. En annan man måste beakta är en inbyggd mikrofon, och vissa webbkameror ha mer avancerade mikrofoner än andra, med buller filter, ljud detektering och mer. Andra funktioner för att hålla i åtanke hör digital zoom, automatisk Face Tracking, effektiva pixlar, och vilken typ av monteringsanordningen som kommer med webbkameran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.