Vad bör jag tänka när man köper en DVD-enhet?

DVD-enheter finns i många olika hastigheter med en mängd olika alternativ och format. Den viktigaste faktorn att tänka på när man köper en DVD-enhet är dess syfte. Vanligtvis är en DVD-enhet avsedd att spela DVD-filmer och cd-audio, samt att läsa DVD-ROM och CD-ROM-skivor.

Konsumenterna är intresserade av att få en mer avancerad DVD-enhet kommer att behöva överväga andra alternativ, såsom brännare, hårddiskar som har stöd för DVD-R teknologi och enheter som har stöd för DVD + R-teknik. Den enda skillnaden mellan de två formaten är hur DVD-enheten bestämmer positionen för lasern på skivan. DVD-R-skivor läses av DVD-enheten genom särskilda spår på skivan som kallas mark prepits , medan DVD + R åtgärder en skivas skakar ofta . En konsument kan även köpa en "dubbel-DVD"-enhet som har stöd för både DVD-R och DVD + R-format, vanligtvis känd som DVD? ± R

DVD-R-formatet, som infördes genom Pioneer 1997, var först med att slå till marknaden. DVD-R är en skriva en gång, bara läsa optiska skivor som gör det möjligt för användaren att kopiera filmer eller data med en kapacitet på 4. 37 GB med DVD-enheten. DVD-RW-format kan skrivas och skrivas flera gånger.

DVD-R-format delades upp i två typer i 2000 av säkerhetsskäl. Dessa typer är DVD-R Authoring, eller DVD-R (en), och DVD-R för General eller DVD-R (g). Även om dessa typer av DVD-R kan läsa varandra kan de inte skriva i varandras format.

Under 2002 införde Sony och Phillips DVD + R-format. Alla DVD + R är kompatibla med varandra. DVD + R har samma kapacitet som en DVD-R, ochDVD + RW fungerar precis som en DVD-RW. Detta format erbjuder även DVD + RW DL. DLstår för Dual Layer , en teknik som gör att en enda skiva att äga upp till 8,5 GB information. DVD-RAM ger större lagringskapacitet, men det kräver en specialiserad DVD-enhet som är dyrare.

DVD-RAM-formatet gör att skivan som ska skrivas med DVD-enheten upp till 100. 000 gånger motsats till endast 1. 000 gånger eller så för en genomsnittlig DVD-RW. Det kan vara dubbelsidiga, vilket gör så mycket som 9,74 GB på en enda DVD-RAM-skiva. Denna skiva är bäst för användare med massa bärbara lagringsbehov.

En "dubbel DVD"-eller DVD? ± R med DVD-RAM är mycket mångsidig, eftersom det läser alla format av DVD-teknik och kan skriva till alla former. Vanligtvis kommer en användare att uppnå hastigheter på 16x skriva till DVD + /-, 8x skriver för DVD + DL och 5x skriva till DVD-RAM, samt förmågan att skriva vanlig CD-R i 48x med denna typ av DVD-enhet. Detta säkerställer alla format av skiva kommer att fungera när du använder dubbla DVD-enheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.