Vad bör jag tänka när man använder Online Banking?

Online banking revolutionerar banksektorn, och det finns olika typer av program Internetbank att välja bland. Online kontroll och Bill betala är två populära alternativ. Många gånger, kan bankerna tillhandahålla gratis kontrollera om du väljer ett online-konto, eftersom det är mindre overhead det innebär att hantera ditt konto. Leta efter gratis kontroll eller online program bank att ta ut minimala avgifter.

Något annat att tänka på när du anmäler dig till internetbanken är säkerheten. Säkerheten i nätbanken samt din egen datasäkerhet är viktigt att undvika identitetsstöld och andra typer av bedrägerier i samband med ditt bankkonto. Kontrollera att du har ett välkänt antivirusprogram och håll det uppdaterat. En brandvägg är en bra idé, liksom spyware borttagning verktyg.

Du kan också skydda datorn genom att välja ett lösenord som är svåra att knäcka. En blandning av bokstäver i både stora och små bokstäver samt siffror och symboler är att föredra. Gör ditt lösenord eller passera kod så många siffror som möjligt för att göra det ännu svårare att knäcka. Var noga med att logga ut helt efter varje nätbank transaktion och inte lämnar ditt lösenord där andra kan hitta den.

Öppna inte andra fönster i din webbläsare medan utför transaktioner via Internetbanker. Ge aldrig ditt lösenord ut över telefon eller via e-post. Online banking tjänster kommer inte att be om denna information annat än under log-in-processen, där lösenordet ska krypteras.

Kundservice är också något att tänka på när du väljer att använda Internetbank. Är kundservice endast tillgängliga via e-post eller finns det ett telefonnummer du kan ringa i en nödsituation? Hur lång tid tar banken i regel att svara via e-post? När får du ditt uttalande och kommer det att vara ett papper eller en e-uttalande? Också ta reda på hur du kan rapportera förlorade eller stulna bankkort och bedrägliga transaktioner. Om du inte rapporterar sådan verksamhet inom rimlig tid-vanligtvis omkring 60 dagar efter den senast dagen-du kan hållas ansvariga.

En annan viktig sak att tänka på är om inte online banktransaktioner är skyddade av Federal Deposit Insurance Corporation eller FDIC. Detta är viktigt inte bara för att dina pengar är försäkrade upp till $ 100,000. 00 US-dollar, men också för att federalt försäkrade banker hålls till en högre standard. De är skyldiga att uppfylla rättvis utlåning förordningar och även slagit till striktare normer när det gäller kundernas integritet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.