Vad är skillnaden mellan en Bit och en byte?

lite, kort för bi nary digi , är den minsta måttenhet som används för lagring av information i datorer. Lite representeras av en 1 eller en 0 till ett värde av sant eller falskt, ibland uttryckt som på eller av. Åtta bitar bildar en enda byte av information, även känd som en oktett . Således är skillnaden mellan en bit och en byte storlek eller mängden lagrad information.

Till exempel tar det åtta bitar (1 byte) för att lagra ett enda tecken. Ett versalt "A" uttrycks digitalt som 01000001 . Ett litet "a" representeras i binär kod som 01100001 . Observera den tredje biten är olika i varje oktett. Genom att flytta de bitar i oktetten, är ett byte som kan producera 256 unika kombinationer för att forma bokstäver, siffror, specialtecken och symboler.

Det kan bli förvirrande att hålla enheter för lagring raka, men om du har problem att komma ihåg som är lite och ett byte, observera att mindre ordet är mindre enhet för lagring. När skillnaden mellan en bit och en byte är förstås, bidrar detta till att komma ihåg skillnaden mellan större enheter såsom kilobit och kilobyte.

En kilobit är 1000 bitar, men i det binära systemet är det som betecknas som 1024 bitar beroende på hur mycket utrymme som krävs för att lagra en kilobit använder vanliga operativsystem och lagring. För enkelhetens skull kan du dock tänka på kilo som en hänvisning till 1000 för att lättare komma ihåg vad en kilobit är. Ett kilo byte då, skulle vara 1000 byte.

Att veta skillnaden mellan en bit och en byte hjälper till att förstå megabits, megabyte, gigabit och gigabyte. Till exempel är 1000 kbit 1 megabit, och 1000 kilobyte är 1 megabyte. Eftersom vi vet lite är 8x mindre än ett byte, vet vi att en megabyte är 8x större än 1 megabit. Efter detta mönster är 1000 megabit 1 gigabit, och 1000 megabyte en gigabyte.

Internet-anslutning hastighet uttrycks i termer av dataöverföringshastigheter i båda riktningarna (uppladdning och nedladdning), i bitar eller byte per sekund. Förkortningar är tyvärr inte standardiserade, vilket gör det enkelt för kunder och presumtiva kunder att blanda ihop lite och ett byte när de försöker bestämma bang för pengarna. Till exempel "en hastighet på 750 kbps" skulle kunna missuppfattas av en kund på så sätt 750 kilo byte per sekund-eller 8x snabbare än vad den som tillhandahåller medel.

En tumregel generellt tillförlitliga är att små fallet förkortningar vanligen om bitar, medan en versal typiskt avser byte. Därför kilobit per sekund skulle vara "kbps" och kilobyte skulle vara "kbps," eller "kbps. " Detsamma gäller megabit (Mbps), och megabyte per sekund (Mbps). Bitar kan också uttryckas som "Kbit", "Mbit" eller "Gbit. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.