Vad är skillnaden mellan USB och Firewire?

USB och Firewire är konkurrerande standarder för dataöverföring portar på datorer och digitala enheter. Varje använder en egenutvecklad arkitektur och har fördelar och nackdelar. Att förstå det finstilta kan hjälpa konsumenterna att välja vilka typer av produkter att köpa. I de flesta fall resultatet använder vissa enheter med USB-portar och andra med Firewire.

USB och Firewire kommer från två olika läger: USB från USB Implementers Forum (USB-IF) , och Firewire uppstod med Apple ™ Computer, men specifikationen har haft bidrag från större företag som Sony, Texas Instruments och IBM.

Apples ingenjörer utformade första Firewire under 1980-talet som ett internt teknik för snabb dataöverföring i hårddiskar. Förverkliga sin potential för externa enheter presenterade Apple slutligen Firewire specifikationen till Institute of Engineers (IEEE). I december 1995 var Firewire officiellt ut som specifikation IEEE 1394 , med hastigheter från 100 Mbps till 400 Mbps. Apple började införliva Firewire-anslutning till sin Macintosh, och Sony har börjat genomföra Firewire (kallas i. LINK ) i sina videokameror.

Den första USB-specifikationen 1. 0 släpptes 1996, medan USB 1,1 följde ett par år senare. Idag använder vi USB 2. 0, en snabbare specifikation med en maximal kapacitet på 480 megabit per sekund (Mbps). Även om detta är snabbare än "Firewire 400" den arkitektur som driver USB förbrukar mer overhead, vilket gör att konkurrerande standarder stramare än de verkar. Firewire 400 är faktiskt snabbare än USB 2. 0 i vissa program.

En annan stor skillnad mellan USB och Firewire är att USB endast tillhandahållande 3 volt av makten till anslutna enheter, dra detta från USB-porten. I en kedja eller manuella USB-hubb, minskar kraften i enlighet därmed. Enkelt uttryckt, gör USB en låg effekt specifikation som är bra för att köra med låg effekt, låg bandbredd enheter som tangentbord, möss, pinnar minne och generiska MP3-spelare. IPod, å andra sidan kräver USB-kontakten kopplas in direkt i ett moderkort USB-port, eller till en hubb. Kameror utrustade med en USB-gränssnitt har också detta krav.

Det är här Firewire skiner. Firewire 400 levererar 30 volt för makt och högre genomströmning, vilket gör den bättre lämpad att makthungriga, hög bandbredd enheter. Dessutom avses en specifikation släpptes i april 2002 som "IEEE 1394b" eller "FireWire 800" skryter överföringshastigheter på upp till 3,2 gigabit per sekund. Mellan USB och Firewire, Firewire är helt klart ett bättre val för videokameror och produkter så som externa hårddiskar.

Många digitala videokameror har också en Digital Video DV eller Firewire-anslutning. Firewire fastställs peer-to-peer-anslutningar mellan enheter så att en videokamera för att överföra data "dator-fri. " Firewire kan också användas för att styra en enhet, t. ex. att skicka kommandon till spola bakåt och framåt och så vidare.

Firewire 400 använder en 6-pin kabel, och som tidigare nämnts, kan leverera upp till 30 volt eller 45 watt. Firewire 800 använder en 9-polig kabel och Firewire S800T eller "IEEE 1394c" släpptes i juli 2007 kan använda en fiberoptisk kabel som liknar Ethernet.

både USB och firewire har dator och digital elektronik mycket mer praktiskt för användarna. Båda typerna av gränssnitt kan bytas under drift, och båda har en plats i dagens värld av interoperabla sammankopplade, enheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.