Vad är skillnaden mellan RAM-minnet och Memory?

många computern förbrukaren undrar vad skillnaden är mellan Random Access Memory (RAM) och minne. En dator körs på två huvudtyper av minne: RAM och minne på hårddisken. De två är nödvändiga för att grundläggande dator funktioner. RAM är kortsiktiga temporära minnet, medan hårddisken minne är långsiktig permanent.

En hårddisk är lagringskapaciteten av datorn, eller långtidsminne. Det är ibland också kallas "diskutrymme. " Lagringskapaciteten är vanligen mätt i gigabyte (GB) och är den plats där filer sparas när en användare trycker på knappen "Spara" för de flesta applikationer. Inuti hårddisken är en metall skiva som snurrar medan en chef skriver information på den, ungefär som ett komplicerat CD-brännare.

RAM kallas ibland "minne" för kort, vilket ytterligare komplicerar frågan. RAM är ett datorchip som hjälper i hastighet på den dator som mäts i megabyte (MB) eller Gigabyte (GB), beroende på storleken på chipet. När en användare väljer att öppna en fil, måste datorn få denna information någonstans för att kunna komma åt det. Det skriver filen tillfälligt till RAM för enkel åtkomst. RAM också tillfälligt sparar filer som för närvarande håller på.

En stor skillnad mellan RAM och minne på hårddisken är i beständighet. Filer som lagras i RAM-minnet skickas till chips med små laddningar som är nödvändigt för att hålla filerna i takt. Om datorn är avstängd eller kraschar, de laddningar stopp och filerna är förlorade. Hårddisk minne skrivs till disken när "Spara" trycks, så dessa filer inte går förlorade i händelse av en krasch eller strömavbrott. Det rekommenderas att spara arbete som det skrivs, eftersom varje gång "Spara" trycks, filen skrivs om i sin nya form på hårddisken.

En annan stor skillnad mellan RAM och minne på hårddisken är att RAM kan uppgraderas. Datorer har portar på moderkortet för att ansluta RAM-chips till. Dessa marker kan lätt tas bort och nya inkopplad Om en användare 32 MB RAM-minne i datorn delas mellan två chips, än de har två 16 MB marker. Om de köper två 64 MB chip i stället kan de ersätta de gamla och har 128 MB RAM. Denna lilla och enkla uppgraderingen är relativt billigt och kan göra en enorm skillnad i hastighet och prestanda i en dator.

Dator ägarna vill ofta veta om de har tillräckligt med RAM och minne för att köra ett visst program. RAM kommer att vara betydligt mindre i antal än hårddisk minne och är typiskt 128 MB-1 GB. Eftersom hårddisken minne behöver förmåga att hålla betydligt fler filer, den genomsnittliga kapaciteten intervallet 1 till 400 GB. Individuella program kommer att lista de nödvändiga RAM och diskutrymme som behövs för att köra effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.