Vad är några olika typer av Internet-brott?

Trots att Internet har gjort livet lättare på många sätt, det är smart att vara bekymrad över Internet brott. IT-brottslighet är ett växande problem för brottsbekämpande myndigheter runt om i världen. Tyvärr, eftersom Internet brott inbegriper normalt människor från många olika geografiska områden, fånga och straffa de skyldiga är en svår uppgift.

En av de vanligaste typerna av brottslighet på Internet är identitetsstöld . Detta brott innebär skrupelfria individer som försöker stjäla din personliga information för ekonomisk vinning. De kan tömma ditt bankkonto, köra upp obehöriga debiteringar kreditkort eller öppna nya konton i ditt namn och aldrig betala räkningarna detta resultat. Identitetsstöld Internet brott är ofta görs genom lösenordsfiske eller kapning och bruket att skapa falska webbplatser eller e-postmeddelanden som lurar offret att avslöja personlig information. Vissa virus kan också användas för att skörda personlig information för brott identitetsstöld.

Sysselsättning eller affärsmöjlighet Internet-bedrägerier att be om önskningar ekonomiskt desperata individer blir allt mer populärt som väl. Dessa Internet-brott kan innebära att be offret att olagligt VIDAREBEFORDRA varor till utländska platser, göra bedrägliga gireringar eller som annonserar obefintliga varor för försäljning på uppdrag av en tredje part. Generellt, om du ser en annons lovande stora monetära belöningar för en minimal mängd av ansträngning, det är smart att vara försiktig. Det är möjligt att tjäna pengar online, men legitima affärsmöjligheter kräver en betydande investering av din tid och skicklighet.

Cyberstalking är en typ av brottslighet på Internet som är av särskilt intresse för tonåringar och unga vuxna. Social nätverken websites sådan som MySpace gör det mycket lätt för brottslingarna att lära privata detaljer om offrets hobbies, intressen, vänner, familj och dagliga schema. Cyberstalking Internet brott kan också leda till sexuella övergrepp om gärningsmannen kan övertyga offret att visas för ett personligt möte.

För att hindra dig från att bli offer för Internet-brott är det viktigt att vara uppmärksam när du använder datorn. Lämna aldrig ut personliga uppgifter såsom ditt fullständiga namn, födelsedatum, adress eller personnummer om du inte förstår vad informationen ska användas till. Dessutom, kom ihåg att människor du möter på nätet kanske inte alltid utger sig sanningsenligt. Var misstänksam mot yrkar att verka överdrivet eller svåra att kontrollera.

Om du tror att du är ett offer för Internet-brottslighet, bästa åtgärden är att lämna in ett formellt klagomål till Internet Crime RoHS Center . Även känd som IC3, är denna organisation ett partnerskap mellan Federal Bureau of Investigation och National White Collar Crime Center. IC3 arbetar med federal, statliga, lokala och internationella brottsbekämpande organ identifiera mönster i Internet brott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.