Vad är ett elektroniska journaler System?

elektroniska journaler systemet är ett system som är utformat för att lagra medicinska uppgifter elektroniskt. Förvaring av medicinska journaler i ett digitalt format har en rad fördelar som har lett till ökad antagandet av elektroniska journalsystem i hela världen, och ett antal regeringar har inlett omfattande program som syftar till att främja medicinsk utrustning, kliniker och enskilda läkare att konvertera till digitala dokument. Datafiler har också främjas genom vissa patienters rättigheter förespråkar.

I en elektroniska journaler system, information om en patient skrivs in elektroniskt, i stället för att hållas i ett papperssjökort. Denna information kan inkludera allt från e-postmeddelanden som utväxlats mellan vårdgivare att dela information om en patient, till register av specifika diagnoser, recept och förfaranden, tillsammans med resultaten av laborationer och anteckningar från fysiska prov och patient interaktion. I huvudsak något som innebär att patienten kan vara inloggad en elektroniska journaler systemet, med vissa system med gränssnitt för både patienter och läkare, att patienten kan registrera uppgifter också.

Den stora fördelen att lagra information elektroniskt att det blir mycket mer portabel. En patient med elektroniska journaler kan lätt byta leverantör, ge akut medicinsk personal med användbar information, och söka upp andra åsikter. Elektroniska journaler kan också samla in information prydligt i en plats, vilket minskar frågan om medicinering fel, missförstånd och andra problem som kan vimlar när en patients journaler är utspridda över flera filer och databaser. Om uppgifterna sparas elektroniskt kan också underlätta fakturering genom medicinsk fakturering programvara som gränssnitt mot en elektroniska journaler system.

Ett av de största problemen med elektroniska journaler är oro för säkerheten. Patientinformation är konfidentiell, och register system måste utveckla sätt att skydda patienter så att deras journaler inte äventyras. Cross-platform kompatibilitet är också en stor fråga. Om till exempel två Läkarmottagningar använder olika elektroniska journalsystem, kan det inte vara möjligt att utbyta data mellan de två systemen. På samma sätt kan har svårt att konvertera eller läsa filer skrivna av äldre versioner av systemet eller genom olika program.

Utformningen av en elektroniska journaler system måste vara heltäckande, med massor av utrymme att växa, och måste också ta den oro som enskilda användarnas beaktas. Vissa läkare och sjuksköterskor är mycket resistenta mot hjälp av elektroniska system, och inlärningskurvan kan vara branta för personer utan datorvana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.