Vad är en Remote Authentication Dial-I Service?

Remote autentisering ringa med tjänster är ett exempel på en klient-server arkitektur som innebär användning av programvara med en viss uppsättning protokoll som ingår i paketet. Funktionen för fjärrkontrollen autentisering ringa in servern så att främmande servrar kan kommunicera med en central eller "hemma" server och verifiera identifiera de fjärranvändare som försöker få tillträde. I huvudsak gör detta fjärrkontrollen autentisering ratten i bruk en av de mer gemensamma strategier för att upprätthålla server säkerhet.

Ibland kallat RADIUS eller avlägsna autentisering uppringd användare tjänster, gör detta protokoll det möjligt att skapa och hus en förteckning över godkända användarprofiler i en databas som finns på Home Server. När ett försök att få tillgång till den centrala servern sker, kommer programmet jämföra när filen mot referenserna som används för att inleda tillgång. Om programvaran kan identifiera de bevis som nuvarande och aktiv, så anslutningen är tillåten och användaren är gratis att använda filer eller databaser på servern som täcks i användarens behörigheter. Om programvaran inte kan kontrollera identitet som identitetshandling, nekas tillgång och kommunikationen avslutas.

I allmänhet kommer en avlägsen autentisering ringa i bruk tillåter användaren att göra tre försök att komma med samma eller liknande referenser. Det är, kan användaren ange det användarnamn tre gånger när han försökte olika lösenord. Men när tre försök har gjorts, användaren fil är oftast låst från ytterligare användning förrän en ingriper systemadministratören. Denna säkerhetsfunktion bidrar till att säkerställa att även om en obehörig person kan erhålla ett giltigt användarnamn, han eller hon fortfarande inte kan logga in om inte rätt lösenord anges.

I en värld där identitetsstölder har blivit vanligare, har funktionen av en avlägsen autentisering ringa i tjänst blivit allt mer nödvändigt. Tillsammans med fjärråtkomst till centrala databaser och servrar av de anställda, många tjänstebaserade företag också använda sig av en fjärrkontroll autentisering ratten i tjänst för kund tillgång. De protokoll som är förbundna med fjärrkontrollen autentisering ratten i tjänst bidra till att kunderna på distans kan få tillgång till sitt konto information säkert och med fullt förtroende för att deras egen information inte kommer att äventyras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.