Vad är elektronisk brevhemlighet?

elektronisk kommunikation Privacy Act är en lag som härrör från den amerikanska kongressen år 1986 som innehåller bestämmelser om vilka rätten till privatliv människor har när de använder telefoner, datorer, mobiltelefoner eller andra elektriska överföringen av kommunikation som fax eller textilen. År 1986 gjorde bestämmelserna i Lagen om elektronisk brevhemlighet innehåller inte några av de nyare formerna av kommunikation utvecklats sedan dess. Men dessa meddelande former som SMS fortfarande omfattas av lagen.

I huvudsak har den elektronisk brevhemlighet att det är olagligt att använda någon form av elektronisk kommunikation för att döma eller anklaga någon för ett brott utan att få en tidigare husrannsakan. Det är också, enligt Lagen om elektronisk brevhemlighet, olagligt att lyssna på kommunikation för att få en husrannsakningsorder, eller avbryta överföringar. Att göra det är olagliga husrannsakan och beslag.

Till exempel i Lagen om elektronisk brevhemlighet, kan polisen inte använda ett bandat telefonsamtal med en misstänkt utan att först ge råd den misstänkte för tejpning. Liksom i de flesta fall, om inte ett giltigt ordern har erhållits, att om personen inte samtycker vara tejpade, kommer materialet som gjorts genom samtal kan inte användas. I många fall också en privatperson tejpning annan persons samtal utan deras medgivande inte kan lämnas in som bevis, men kan användas för att fastställa rätten att erhålla teckningsoptioner.

Lagen om elektronisk brevhemlighet har genomgått några smärre förändringar sedan införandet av Patriot Act efter 9 /11. I de flesta fall dock förbjuder elektronisk brevhemlighet regeringen från att lyssna på på samtalen mellan privatpersoner med att först inhämta en teckningsoption.

Lagen om elektronisk brevhemlighet har nyligen fått stor uppmärksamhet på grund av att Högsta Domstolen att president George W. Bush brutit mot lagen genom att besluta inspelningar av samtal utan att först erhålla en teckningsoption. Brott mot denna lag är en impeachable brott, men de flesta demokrater medger att de underlåtit att kontrollera representanthuset och senaten kommer sannolikt att innebära att det inte skulle vara tillräckligt många röster för att anklaga Bush.

Andra anser att även om talmannen brutit mot Lagen om elektronisk brevhemlighet, han hade rätt att göra det i syfte att skydda nationen från eventuell terroristverksamhet. Detta är ett stort argument just nu, vilket inte är helt opartiska. Vissa republikaner känner att detta bryter mot Lagen om elektronisk brevhemlighet bör tas riksrätt och en del demokrater anser att det bör inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.