Vad är det vanligaste Internet motsvarande förfalskningar?

Många av oss som använder Internet regelbundet kan ha våra egna misstankar över den vanligaste formen av Internet-bedrägerier, men enligt Federal Bureau of Investigation (FBI) och andra organisationer vakthund, de flesta rapporterade fallen av Internet-bedrägerier involvera online auktion handeln. Människor som använder online-auktion webbplatser ofta rapportera fall av bedrägeri som inte har levererats varor, vilseledande beskrivningar av produkter och tillhandahålla falsk eller vilseledande information affärskontakt. Internet bedrägerier med online-auktioner utgör minst 60% av alla rapporter skickas till FBI och Better Business Bureau.

Andra former av Internet-bedrägeri, till exempel den nigerianska bluff eller phishing-finansiell information, kör en avlägsen andra och tredje jämfört med online-auktion bedrägeri. Även auktion webbplatser vidta flera åtgärder för att kontrollera köpare och identiteter säljare, dessa skyddsåtgärder är inte idiotsäker. En sofistikerad webbplats för en icke-existerande företag kan skapas inom några dagar, och ofta den enda kontakt information är en fri eller webb-baserade e-postadress. Internet-bedrägerier efterträder ofta på grund av en brist på verklig värld redovisningsskyldighet för online-transaktioner.

framgångsrik lösning av online-auktion Internet-bedrägerier kan vara en utmaning. Experter tyder på att köparna få så mycket kontakt information som möjligt under kommunikation med okänd säljare. Ibland kan en bedräglig säljare eller köpare spåras upp genom en enda e-postadress, men utredarna föredrar fysiska kännetecken, t. ex. postboxar, telefonnummer, gatuadresser eller verksamhetstillstånd information. Potentiella anbudsgivare bör göra en ansträngning för att lära sig så mycket om en säljare som möjligt innan ingå någon form av finansiella transaktioner.

En annan vanlig form av Internet-bedrägerier är identitetsstöld. Vissa Internet-användare ger en extra mängd personlig information online, inklusive deras fysiska adresser, telefonnummer och e-postadresser. I vissa fall kan ännu mer personlig information, såsom personnummer eller bankkonto, erhållas via lågaktivt hacking av osäkra webbplatser. När en identitet tjuv har tillräckligt med information för att imitera en person är online persona, kan alla typer av Internet-bedrägerier begås. Obehöriga köp på en offrets kreditkort är ganska vanligt, tätt följd av tillgång till privat bankuppgifter och konton.

Andra former av Internet-bedrägerier omfattar nigerianska bluff, som mottagare av en oombedd e-post ombeds att lämna ett säkert bankkonto för överföring av frysta eller illegala medel. Ganska ofta kommer scammers be om ett ekonomiskt bidrag för att muta tjänstemän eller för att täcka en expeditionsavgift. När väl detta första pengarna som samlas in, den scammers antingen försvinna eller rensa ut offrets bankkonto. Ett liknande exempel på internet bedrägeri inbegriper offrets förmodade vinst på en tidigare okänd utländska lotterier. Den scammers lovar att överlämna vinster i utbyte mot en betydande bearbetning avgift.

Internet-bedrägerier som kallas phishing är också mycket vanligt. E-postmeddelanden som ser ut att komma från legitima webbplatser onlinebanker eller riktiga banker världen kan varna mottagare av en nyligen obehörigt köp eller annan åtgärd som kräver omedelbar uppmärksamhet. När offer klickar på länken i falska e-post, kan de riktas till en mycket sofistikerad klon av den kända hemsidan. All personlig finansiell information i inlämningsformuläret går direkt till scammers, inte till det legitima webbplatsägare. Dessa Internet-bedrägerier mästare kan skapa falska identiteter för sig själva eller sälja information till lika farliga tredje part.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.