Vad är Rental Property Management Software?

Uthyrning fastighetsförvaltning programvara är programvara som är avsedd att underlätta förvaltningen av hyresfastigheter. Även en hyresbostad kan vara en utmaning att hantera, och för människor att hantera flera enheter, i synnerhet kommersiella fastigheter, kan det bli komplicerat att hålla reda på hyresgäster, kostnader, skattefrågor och så vidare. Ett antal företag tillverkar mjukvara som kan användas för att hantera hyresrätter, inklusive gratis program som kan vara överraskande kraftfull, och det är också möjligt att köpa mjukvara som integrerar andra typer av finansiella produkter, såsom personliga finansiering programvara.

Åtminstone skapar hyra fastighetsförvaltning programvara effektivt en elektronisk huvudboken som kan användas för att spåra inkommande arrenden och-kostnader, t. ex. inbetalningar på lån, fastighetsskatt, egendomsförsäkring, betalning för rengöring besättning, och reparationer. Databasen är vanligtvis utformad för att enkelt att söka så att hyresvärdar kan identifiera sena hyror, och hålla koll på totala utgifter såsom reparationer, vilket kan vara användbart på skatt tid som en hyresvärd beräknar avdrag eller ger information till en revisor, och det kan händig för att spåra när rutinmässigt underhåll sista har gjorts, och huruvida vissa hyresgäster verkar ha samband med större kostnader för reparationer och tjänster.

Man kan också använda hyra programvara fastighetsförvaltningen för att skapa en hyresgäst databas som innehåller information om hyresgäster som kan vara användbara, exempelvis katastrofhjälp, kontaktinformation, en komplett lista över alla godkända att bo i en viss bostad, identifierande information om husdjur, gjort förbättringar på fastigheten av hyresgästerna, fotografier av fastigheten innan inflyttning som kan användas vid en utflyttning inspektion, och så vidare. Databasen kan även innehålla information om hyresavtal, inlåning som samlats in från hyresgäster, och så vidare, gör det lätt för hyresvärdar att hålla reda på viktiga data. Denna information kan vara användbart för hyresvärdar och det kan vara oerhört värdefullt i en nödsituation, t. ex. en byggnad kollapsar, jordbävning, eller civil beredskap, där databasen kan bidra till räddningstjänsten.

Uthyrning fastighetsförvaltning programvara kan också användas för att hålla reda på rutinunderhåll behov. Det kan ge snabb och påminnelser när underhåll ska betalas, och hyresvärdar kan använda den för att hålla anteckningar om tjänsteleverantörer så att de vet vem de ska ringa när en nödsituation kommer upp. Programvaran kan också spåra anställda som byggnad handledare, städning besättningar, och så vidare. Om hyresvärdarna har enats om att skyldigheter med anknytning till kommersiella fastigheter, såsom städning lobbygrupper, kan programmet se till att dessa förpliktelser är uppfyllda så att ägaren kan lita på att hans eller hennes slutet av affären hålls upp.

organisationen kan hjälpa fastighetsägare förvaltar fastigheter mer effektivt, och det ofta förbättrar kvaliteten på tjänster för hyresgäster och. Många hyra fastighetsförvaltning program är utformade för att vara mycket flexibla för att tillgodose behoven hos olika hyresvärdar och situationer från hyresvärdar som accepterar arbets-handel uthyres till företag försöker att sköta en byggnad med tusentals enheter, även blandat bostäder och kommersiella egenskaper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.