Vad Sticky innebära i fråga om Internet?

Ordet klibbiga kan betyda många olika saker från en SENTIMENTAL ämne, t. ex. gummi som sitter fast på undersidan av skon, till en klibbig situation. Men när det kommer till Internet finns det två grundläggande användningar av termen klibbiga . Den första är när det gäller webbplatsens trafik.

En webbplats som anses vara klibbig är en sajt där besökarna spenderar mycket tid. Naturligtvis alla webbplatser gör sitt bästa för att behålla besökare, men vissa gör ett bättre jobb än andra. Vissa webbplatser lånar bara sig klibbighet antingen på grund av populär spindelväv innehåll eller på grund av deras underhållningsvärde, vilket är fallet med spelsajter eller anslagstavlor. Video, musik och andra sociala webbplatser nätverk tenderar att vara klibbig också.

Självhäftande webbplatser tenderar att dra en folkmassa genom muntlig och sedan måste fortsätta att tjänsten eller fortsätta att förbättra den för att få folk att hänga runt. Det har förekommit diskussioner om betyg områden på klibbighet i stället för totala antalet sidvisningar. De med klibbiga webbplatser kan biljettpris bättre i annonsintäkter, om detta blir den metod, eller om metoden är en kombination av sidvisningar och tid på en sida.

En annan vanlig användning av ordet klibbiga när det gäller Internet har att göra med anslagstavlor. Olika typer av elektroniska anslagstavlor och forum använda olika konfigurationer. Många populära modeller använder ett system där den senaste meddelandet eller en senast besvarade, är "stötte" tillbaka upp till toppen av sidan.

Om det finns en massa människor som använder detta forum, kan trådar börjar röra snabbt. Vissa meddelanden kan skjutas till botten av sidan eller stänga den främre sidan helt och hållet. Det är här som en klibbig kommer in, för att hålla viktig organiserad meddelanden och tillgängliga.

Om det är ett viktigt ämne eller om en administratör har ett meddelande han eller hon kan placera eller "pin" att meddelandet högst upp på sidan i stället för att låta den skjutas upp eller ner av andra meddelanden. Detta sker ofta för att informera användarna när en styrelse kommer att uppleva driftstopp för underhåll. Det är också en bra metod för att informera om forumets regler eller vanliga frågor.

Vissa forum har mer än en kladdig längst upp på sidan. Meddelanden nålas för att ge råd besökarna på allt från registrering till användarvillkor. Det är vanligtvis en bra idé att söka och läsa alla klisterlappar när de blir en ny anslagstavla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.