Hur skyddar jag mina barn från en Predator?

Internet har verkligen gett upphov till massor av nya sätt för barnen att söka information eller för att bli underhållen. Men det har också varit ansluten till ökningen av Internet rovdjur, som är en person eller personer som skulle försöka skada barn antingen online eller i person. Det är mycket viktigt att föräldrar, lärare och annan vårdpersonal att ta reda på hur man ska skydda barnen från dessa rovdjur.

Kanske ett av de enklaste saker en Internet rovdjur kan göra är att utnyttja det faktum att barnen tenderar att veta mer om är online som gör sina föräldrar. Om barnen har direkt tillgång till hemma, i skolan eller ens i biblioteket bör föräldrarna har samma mängd kunskap. Vissa saker föräldrar bör veta hur man inkluderar lära sig att blockera personliga meddelanden och installera programvara som blockerar. Föräldrar bör också vara medvetna om var barnen går på när de är online, och inte förvänta sig att barnvänlig webbplatser är alltid helt säker, eller att om en Internet-historien visar ingen aktivitet, har barn inte surfa överallt.

Först och främst, de flesta barn lära enkelt hur du rensar historiken på sin webbläsare. Om historien är rensat, bör du utgå från att barnen har varit där de inte borde. Låt inte surfing som omfattar röjning av webbläsaren och kontrollera denna webbläsare regelbundet för att se alla webbplatser ett barn besök är inloggad. Besök platser att vara säker på att de inte kan vara farliga.

En Internet rovdjur kan utnyttja barn som lägger en hel del information på nätet. Även om det är coolt att ha MySpace ® eller Facebook ® sidor barnen bör nog undvika dem, eftersom de publicera bilder, och kan utan åtskillnad efter information som kan visa var de befinner sig. Barn som använder Internet bör också överens om att aldrig gå in en privat pratstund med någon de inte känner, även om de tror att de känner denna person. Som rovdjur i världen utanför, en Internet rovdjur kommer att göra allt han eller hon kan göra ett barn som honom eller henne, eller att ge upp hitta information. Barn bör också informeras om att de aldrig skulle prata om deras ålder, kön eller plats, även om de tror att denna information kommer till någon de känner. Även till synes oskyldig information såsom namnet på sitt fotbollslag eller skola kan ge en Internet rovdjur tillräckligt med information för att hitta dem.

förmodligen den enskilt viktigaste sättet ett barn kan undvika en Internet rovdjur är med hjälp av datorer framför föräldrar eller lärare. De ska aldrig tillåtas att vara online när de inte kan övervakas, och en förutsättning för användning av Internet bör vara att barnen förstår detta är inte privat. Föräldrar bör kunna titta över axeln på ett barn som använder Internet och frågar så får frågor som de vill. I allmänhet innebär detta barn inte borde ha datorer i sina rum eller andra privata delar av huset. Det kan verka svårt för föräldrar att vara "bad guys" i detta avseende, och föräldrar kommer förmodligen att få några klagomål från barn. Dessa klagomål är ett litet pris att betala för att hålla barnen säkra online.

Föräldrarna ska också förbehålla sig rätten att stänga kommunikation med andra användare som verkar agera på ett konstigt eller insmickrande sätt. Frågor om plats eller kön måste ses med misstänksamhet, och barnen bör få att föräldrar har rätt att avsluta kontakten med en annan användare. Andra tecken på att ett barn kan vara i kontakt med en Internet rovdjur omfatta barnens nämna namnen på vuxna eller tonåringar föräldern inte vet, eller att försöka få online i enrum. Håll kommunikationslinje öppet med barnen om Internetanvändning, och låt dem vet att det är ett privilegium och inte en rättighet, och att barnen måste agera ansvarsfullt och i säkerhet riktlinjer för att behålla detta privilegium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.