Hur kan jag tillvara på rätt sätt av en Datorskärm?

Många människor är inte medvetna om att det finns ett visst sätt att ordentligt avyttra en datorskärm. Många lämnar skärmar av trottoaren bara att låta dem hamna i lokala deponier. Denna praxis är mycket oroande eftersom bildskärmar innehåller material som anses farliga avfall. När du inte förfogar över en datorskärm på rätt sätt kan dessa material tränger in i marken, skadar både mark och grundvatten, förutom att utgöra andra faror.

Beroende på var du bor, processen för att avyttra en datorskärm kan inte vara så enkelt som att lämna den på din trottoarkanten. Miljöaktivister och andra, däremot, kommer att uppmuntra dig att ta extra steg eller de steg till ordentligt hand om det farliga avfallet. Hur du ska avyttra en datorskärm kommer att bero på de tjänster som finns i ditt område.

Om du vill veta hur man gör med en datorskärm, börja med att kontrollera med er lokala handelskammaren eller andra lokala myndigheter som arbetar med miljö-och avfallshantering för mer information. I vissa områden finns det program för att hjälpa. Du kanske kan förfoga över en datorskärm under en urban sanering vecka. Städer ibland organisera dagar eller veckor där de boende kan lägga avfall, inklusive farligt avfall som datorskärmar, på trottoarkanter för att plocka upp och slutligt omhändertagande av staden. Ta reda på om din stad erbjuder denna tjänst kolla in deras hemsida. Du skulle kanske också kunna hitta information med hjälp av statliga organ eller officiella webbplatser stat.

Om du inte är för behandling av byråkrati för att göra sig av med en datorskärm, titta på nätet för företag som erbjuder övervaka avyttring eller datorskärm återvinning. Kontrollera din offentliga telefonbok för lokala eller regionala privata företag som erbjuder dessa tjänster. Tänk på att många bara erbjuder företag till företag tjänster eller bara acceptera monitorer i stora mängder. Ta reda på om de arbetar med konsumenter och acceptera en eller två skärmar i taget innan du reser på bostadsort eller betala frakten för att skicka ut din skärm.

Det finns företag som arbetar med individer, så att du hittar den rätta. De brukar ta ut en avgift för att avyttra en datorskärm, och kostnader för frakt kommer också att ditt ansvar. Det kan vara dyrt att göra det rätta och kan kasta en datorskärm, men jämfört med kostnaden för att skada vår miljö, många tycker att det är värt det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.