Hur kan jag skydda mitt personlig information online?

Internet har blivit en integrerad del av vår vardag, men du kan hitta dig själv att fråga, "Hur kan jag skydda mina personliga uppgifter på nätet?" Oavsett om du betalar dina räkningar eller att fånga upp på nyheterna, lösenord är ett av de viktigaste skyddsåtgärder för att skydda din personliga information online. För maximal säkerhet väljer lösenord på minst sex tecken som innehåller både bokstäver och siffror. Undvik lösenord som lätt kan gissas, till exempel ditt barns namn, din födelsedag eller ditt telefonnummer. Använd inte samma lösenord för mer än en webbplats och få för vana att byta lösenord var två till tre månader för att skydda din personliga information online.

När du kontrollerar din e-post, lära sig känna igen tecken på bedrägerier. "Phishing" uppstår när någon skapar e-post som begär din personliga information som verkar komma från en bank eller någon annan typ av välkända företag. De kommer ofta ber dig att verifiera ditt personnummer eller annan viktig personlig information online för att förhindra att ditt konto från att stängas. Om du klickar på länken i meddelandet kommer det att ta dig till en maskerad eller falska version av den ansedda webbplats. För att skydda din personliga information online, alltid kopiera och klistra in webbadresser i webbläsarens fönster och ringa företaget direkt om du blir ombedd att lämna personuppgifter via e-post.

Om du gillar att handla online, vara försiktig när man gör affärer med obekanta återförsäljare. Många intet ont anande konsumenter har fått sina personuppgifter stulna som ett resultat av online shopping bedrägerier. Leta efter butiker som har Better Business Bureau Online kvalitetsstämpel. Välrenommerade företag bör också erbjuda paketspårning och försäkring att se till att dina varor levereras på ett säkert sätt. Lämna inte ut någon mer information än vad som verkligen är nödvändigt att slutföra köpet, finns det ingen legitim anledning för en affär att behöva ditt personnummer eller mors flicknamn om du bara vill köpa en present till din make. Om du är bekymrad över att köpa från en viss webbplats, ringa kundtjänst för att fråga hur du bättre kan skydda din personliga information online, med deras hemsida.

Bloggar och personliga webbplatser ger nya sätt för tjuvar att stjäla din personliga information online. Även till synes oskyldiga hänvisningar till dina vänner, familj eller arbetsplats kan ge brottslingar de uppgifter de behöver för att stjäla din identitet. För maximal säkerhet, om människor som smeknamn bara och tänka om innehållet i några bilder som du väljer att skriva. Fråga alltid dig själv, "Är det här innehållet skydda mina personuppgifter online?"

Naturligtvis är mjukvaruutvecklare letar ständigt efter nya sätt att hjälpa dig att skydda din personliga information online. Spamfilter och phishing-filter utvecklas för att hjälpa till att hålla säkra e-mail, medan den senaste versionen av Internet Explorer innehåller en rad förbättrade säkerhetsfunktioner. Av denna anledning är det viktigt att se till att du kontrollera din webbläsare och antivirusprogram för uppdateringar regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.