Behöver jag en Uninterruptable Power Supply (UPS)?

en avbrottsfri strömförsörjning (UPS) är en batteri-driven strömförsörjning som skyddar elektronisk utrustning från en plötslig förlust av makt. Det är särskilt användbart med datorer och utrustning som kan lida skada i ett strömavbrott. I vissa fall kan UPS-batteri enheter kombineras med generatorer för att ge effekt på längre sikt strömavbrott i större företagsmiljöer där nere kan skada verksamheten.

avbrottsfri strömförsörjning enheter är viktiga för vissa typer av utrustning som kan skadas vid ett strömavbrott. Till exempel är dataservrar lämnas normalt kör 24 timmar om dygnet, eftersom de tillhandahåller tjänster och filer till andra datorer. Ett strömavbrott kan korrupt data på en server eller göra uppgifter är inte tillgängliga för användarna. I stora affärsmiljöer, kunde nätverksutrustning gynnas också av att vara på en avbrottsfri kraft, som en brist på makt att nätutrustning kan förhindra kommunikationen på nätet. I båda fallen kan en, avbrottsfri kraft se till att utrustningen förblir i bruk, även om de yttre makt var tillgänglig, samt minskar risken för att ett strömavbrott kan korrupt data på en server. I dessa fall är en lämplig reservkraft lösning rekommenderas varmt.

I andra fall, avbrottsfri strömförsörjning är mindre nödvändiga. Enskilda datorer i ett hem eller kontor sannolikt inte nödvändigtvis behöver reservkraftverk. I dessa fall, samtidigt som reservkraft från en UPS kunde se att datorn skulle vara i drift under ett strömavbrott, är det troligt att brist på makt till andra enheter (till exempel har inga ljus eller annan elektrisk utrustning) skulle göra reservkraft mindre än värt besväret. Även ett plötsligt strömavbrott kunde korrupt data på en dator som var igång, regelbundet säkerhetskopior av ett hem eller kontor dator ger skydd mot dataförlust. Medan avbrottsfri strömförsörjning andelar inte är nödvändigt för många PC-system, små enheter finns för lite pengar och kan ge ett visst skydd mot strömavbrott.

avbrottsfri strömförsörjning enheter finns i en rad av kapacitet och prisklasser. Vissa UPS-enheter är avsedda att ge tillräckligt med ström för att hålla datorer som kör bara tills de kan säkert stänga. Andra kan hålla utrustningen i drift i flera timmar. Vid köp av en oavbruten elförsörjning är det viktigt att fundera på vad utrustning måste hållas igång, liksom för hur länge. Ju fler enheter som är anslutna till avbrottsfri kraft, desto snabbare kommer ett batteri-baserad strömförsörjning avlopp. Inte helt överraskande, levererar större kapacitet lösningar med långsiktig effekt kostar i allmänhet mer än mindre system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.