Vilka olika typer av virtualisering produkter?

Det finns många typer av virtualisering teknik och därmed ett antal olika virtualiseringsprodukter. Datorn virtualisering koncept som inleddes i början av 1960-talet har lett till framväxten av allt från virtuella nät till virtuella infrastrukturer. Bland de vanligaste produkterna lösningar inriktade på servrar, stationära datorer och applikationer.

Server Virtualization produkter är utformade för att skapa flera virtuella servrar att efterlikna fysiska maskiner. Detta är möjligt genom att skapa individuella operativsystem (OS) miljöer som logiskt är isolerade från varandra. Genom virtualisering processen, ett flertal operativsystem kan köras på en enda fysisk maskin på en gång. Målet för produkter servervirtualisering är att maximera utnyttjandet av den underliggande hårdvaran och dess resurser.

Desktop virtualiseringsprodukter använda client-server-modellen för att separera skrivbordsmiljön från den fysiska maskinen. Denna typ av programvara ger en användare med fjärråtkomst till sin dator, oavsett om det finns hemma, på kontoret eller i ett datacenter. En virtualiserad desktop kan nås genom en rad olika slutanvändare enheter, inklusive tunna klienter, bärbara datorer och handdatorer. Desktop virtualisering kan göra en dator tillgänglig under en stödjande nätverksanslutning, på i princip alla kompatibel enhet.

Application virtualiseringsprodukter isolera applikationer som körs på hårdvara från OS och en annan. Dessa gör att utnyttjandet av en virtuell miljö-komplett med registernycklar, DLL-filer, och ramar-utan behov av ytterligare program eller tjänster som skall installeras på värdsystemet. Ansökan virtualisering erbjuder många fördelar, inklusive kostnadsbesparingar för programvarulicenser, optimal resursallokering, och mer effektiva hård användning. Dessa produkter används inom områden som e-handel, internetbanker, och supply chain management.

Virtualisering produkter utvecklas av många olika leverantörer. Två av de ledande leverantörerna Microsoft ® och VMware ®. En av Microsofts ® populäraste produkter är Microsoft Virtual Server ®, ett fristående virtuell maskin övervaka (VMM) som stöd i skapandet av virtuella maskiner i Windows XP ®, Windows Vista ® och Windows Server ® operativsystem. VMWare Server ™ är bara en av många i VMWare's ® omfattande portfölj av virtualiseringsprodukter. Denna programvara är välkänt för sin förmåga att springa ovanpå värd OS, och som komplement till virtuella maskiner som körs på systemet.

Som databehandling utvecklas, fortsätter virtualisering på förhand. I åratal har denna teknik det möjligt organisationer och användare att maximera sin hårdvara samtidigt som du njuter bästa möjliga prestanda ur sina ansökningar. Med tanke på dess förekomst i IT-världen, är det framtida införandet av mer innovativa virtualiseringsprodukter mycket sannolikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.