Vilka olika typer av virtualisering ansökningar?

Virtualisering är en het handelsvara i IT-världen, och en teknik som möjliggör för organisationer att få ut det mesta av sin hårdvara och program. Samtidigt som främst förknippas med servrar kan det tillämpas på ett antal olika sätt. De vanligaste virtualisering tillämpningar innebär servrar, datorer och programvara.

Server Virtualization är kanske den mest kända av alla virtualisering applikationer. Detta underlättas av en hypervisor, även känd som en virtuell maskin monitor eller virtualization manager. Ett tunt lager av mjukvara, en hypervisor partitioner en enda maskin, och simulerar flera virtuella maskiner i den. En av de många fördelarna med denna applikation erbjuder är optimal hårdvara utnyttjande, vilket kan resultera i minskad hantering av overhead-och energiförbrukning.

Den moderna skrivbordet är ett bevis på att virtualisering ansökningar inte är begränsade till server hårdvara. I den innebär virtualisering processen skilja applikationer på ett skrivbord från den fysiska maskinen, skapa ett virtuellt skrivbord som normalt kan nås av användaren på en fjärrserver. Tangentbord, mus, bildskärm och andra funktioner i ett virtuellt skrivbord är oftast omdirigeras över ett nätverk genom att använda ett av flera fjärrkontroll protokoll. Fördelar med datorvirtualiseringslösningar inkluderar centraliserad åtkomst och administration, minskad energiförbrukning och lägre driftskostnader.

De flesta virtualisering dela applikationer gemensamma nämnare, och tillämpningen virtualisering är ett talande exempel. Denna typ är ganska likt datorvirtualiseringslösningar på grund av sin förmåga att separata ansökningar från den fysiska hårdvaran. På samma sätt tar det begreppet används i servrar och tillämpar den på programvara. Ansökan virtualisering skapar ett abstrakt lager mellan operativsystemet och de program som körs i den. Denna process gör att program som skall levereras som dynamiska tjänster som kan läggas till eller tas bort utan att fysiskt installeras.

Trots att förknippas ofta med hård-och mjukvara, många andra virtualisering program finns. Till exempel har yrkesverksamma inom IT-sektorn upptäckt fördelarna med virtuella lagring, virtuella nätverk och virtuella infrastrukturer. Även unika på sitt sätt, lånar varje ansökan begreppet maximera resursutnyttjandet.

samling av virtualisering ansökningar visar att denna teknik är mycket mer än en server-baserat koncept. Den kan tillämpas inom ett brett spektrum av data-områden, organisationer att maximera allt från sitt skrivbord och applikationer, till nätverk och lagring. Vid bedömning av i vilken takt nya virtuella lösningar håller på att införas, kan det vara säkert att anta att fler innovativa virtualisering ansökningar vid horisonten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.