Vilka olika typer av online Security Software?

Det finns många olika typer av online säkerhetsprogram. Några av dem kommer i ett paket med mer än en typ, medan andra kan köpas eller laddas ner separat erbjuda mer skräddarsydda skydd. Programvaran kan innehålla brandväggar, antivirusprogram, blockerare spam, full trygghet sviten, och föräldrars block. Varje typ är gjord speciellt för ett visst syfte, och att välja rätt slag är avgörande för att hålla en dator helt skyddad.

Brandväggar är en typ av online säkerhetsprogram som blockerar vissa webbplatser eller personer från att skicka filer till eller från en dator. Den mest grundläggande av dessa får endast kunna blockera särskilda URL-adresser, medan andra kan blockera hela webbplatser baserat på innehåll. Brandväggar kan också installeras för att skydda ett nätverk av datorer, och kan variera i pris från gratis till mycket dyra.

Grundläggande antivirusprogram är en annan typ av online-säkerhetsprogram. Det finns i allmänhet olika aspekter som dessa program, inklusive inbyggd brandvägg och specificerade Internet funktioner skydd. E-filter och blockerare spam är vanliga funktioner som ingår, samt Internet-filter säkerhet som hindrar användare från att oavsiktligt ladda ner skadliga filer eller virus till deras datorer.

De flesta datorer som säljs idag har någon form av anti-virusprogram inbyggd en gratis provperiod kan komma att erbjudas, varefter programvaran måste köpas in. Det finns även gratis versioner av dessa program finns på nätet, men funktioner och skydd kan vara begränsad.

Spam-blockerare finns i både antivirusprogram sviter och fristående funktioner som finns med många e webbhotell. Även spam är ofta inte ett hot mot säkerheten, eftersom det vanligtvis är helt enkelt oönskad reklam e-post, de flesta är överens om att hålla den ur sin in-box är en prioritet. I vissa fall kan skräppost innehålla länkar till falska webbplatser som försöker stjäla information från besökare eller ladda upp skadlig kod på besökarens dator. Generellt e värdbaserad spam blockerare är gratis och komma som en extra förmån att gå med en tjänst.

En annan typ av online-säkerhetsprogram är föräldrarnas block. Dessa kan ofta hämtas utan kostnad från användarens Internet-leverantör (ISP). Effektiviteten av ett sådant blockerare kan variera från ISP till ISP, och kan ibland laddas ner separat eller som en del av en trygghet sviten. Föräldrarnas block kan ställas in att blockera specificerade webbplatser baserade på webbadressen eller innehåll för att hålla barn från att titta olämpligt material. Webbplatser kan generellt låsas upp med hjälp av ett särskilt lösenord.

Full trygghet sviten är den mest avancerade typen av online-säkerhetsprogram. Dessa kan omfatta alla de traditionella antivirus-funktioner, skannar dator, e-post skydd, brandväggar och föräldraledighet block, alla i ett program. De mest sofistikerade full trygghet sviten kan också hantera nätsäkerheten, med de dyraste modellerna som används för stora företag med hundratals datorer i ett nätverk. Denna typ av programvara kan inte vara nödvändigt för en hemdator, men är viktigt för företag som skickar och tar emot stora mängder information varje dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.