Vilka olika typer av bärbar dator Dockningsstation?

Det finns fyra olika typer av bärbara dockningsstationer: standard, industri, hög säkerhet och offentliga terminaler. Alla dessa modeller bygger på en minst 14-tums (35,6 cm) laptop och är inte förenliga med mindre enheter. En bärbar dator är en bärbar dator enhet som varierar i storlek från 8 inches (20,3 cm) till 24 inches (61 cm) i diameter, så de mindre är oförenliga med dockningsstationer.

Standard laptop dockningsstationer köpas som ett tillbehör från laptop tillverkaren. Den typiska designen är en liten plattform med en tjock nav på baksidan. Den laptop trycks in i navet, som låser i botten av enheten. I navet själv är anslutningar för video, ljud, nätverk och Internet-anslutningar. När den bärbara datorn är ansluten till nav, är alla dessa anslutningar göras automatiskt.

Industriell laptop dockningsstationer ge alla samma funktioner som standard dockningsstationer, förutom andra funktioner. Streckkodsläsare, fingeravtryck enheter identifiering, och förbättrad säkerhetsprotokoll är typiska för denna typ av station. Beroende på arbetsmiljö, kan stationen vara konstruerade för att bärbara datorer förvaras inuti skyddande fall. Det kan innefatta vattentät och släppa resistenta fall som är mycket tjockare än vanliga bärbara bostäder.

Hög säkerhet laptop dockningsstationer vanliga i bank, militära tillämpningar, och systemutveckling miljöer. Den bärbara datorn är ansluten till navet i den normala processen, men användaren måste logga in två separata system. Det första systemet ger minimal tillgång och vanligtvis innehåller antivirusprogram. Enheten är skannas och måste bekräftas så virus fri innan Användaren uppmanas för den andra loggar in andra uppkoppling ger tillgång till den verkliga nätverk och system.

En offentlig dator dockningsstation tillåter användare att ansluta till Internet och kraftkällor i ett Internet-café eller bibliotek. Dessa stationer ger tillgång till Internet, kraft och en bildskärm. Genom att använda denna typ av utrustning, finns det ingen anledning för trådlös åtkomst eller kort. Risken för virus överförs är minimal och aktivitet kan spåras tillbaka till en specifik användare, bör det krävas.

När du ansluter din bärbara dator till en dockningsstation, kontrollera anslutningarna för att säkerställa att de är ordentligt på plats och att det inte finns några hinder mellan dockningsstationen och den bärbara datorn. Om du känner motstånd, dra laptop tillbaka och kontrollera anslutningarna igen. Ett brutet samband kan vara ganska dyra att reparera. I vissa fall kan de inte repareras och en annan dockningsstation måste köpas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.