Vilka olika typer av Pads datormus?

Det finns tre huvudtyper av kuddar datormus: ergonomiska, texturerat, och spel. Dator musmattor används för att förhindra uppbyggnaden av damm, smuts och olja inuti datorn musen, minska slitaget på skrivbordet ytan och för att minska handledsskada. Även musmattan utvecklades ursprungligen för en mus avsedd att integrera en fysisk boll, de har utvidgats till att uppfylla andra behov inom datoranvändare.

Ergonomiska musmattor är särskilt avsedda att minska trycket på handleden senor genom noggrann placering av stödjande stoppning. Det finns flera olika designer, men alla se till att handleden är parallell med bordsytan när du använder musen. Håll handen och handleden i detta läge minskar belastningen på framknä senor ligger i handleden. Detta kan bidra till att förhindra karpaltunnelsyndrom, en belastningsskador i samband med felaktig handleden ställning på lång sikt datoranvändare.

Textured musmattor är mycket vanliga, och har minskat i pris varje år på grund av utbredd användning . På 1980-talet, vinyl styrelse täcka var mycket populär på grund av klibbig av ytan. Tyg blev den nya trenden med införandet av en gummerad yta kisel till stål-rullen bollen.

Tyget skikt ger en dammfri yta för musen för att gå vidare, och en liten mängd kudde för användaren. Det finns en mängd olika material som har använts för att göra kuddar datormus. Den vanligaste tyget typ är faktiskt en låg densitet gummi sammansatta, såsom butadiengummi, med tyg limmad till toppen. Musmattan kan också göras av plast, silikon gummi, läder, kork, trä, sten och stål.

Införandet av optiska möss bort gummerade bollen, och lät musen till får rörelsen signalen från den optiska sensorn monteras i botten på musen. Denna förändring i designen förbättrad noggrannhet musen, samtidigt som man minskar kostnaderna. Optiska möss fungerar inte bra på glas eller polerat trä, eftersom dessa ytor är mycket reflekterande. Användningen av en dator musmatta löser problemet och skyddar ytan mot slitage med tiden.

Gaming musmattor är konstruerade för utökad användning och ger en större än normalt arbetsutrymme, bättre känslighet och bättre ergonomi. Denna typ av dator musmattan är ofta gjorda av plast som är avsedda för uthållighet. Ytan på kuddar datormus har ofta grafiska bilder eller bilder för att tillåta användare att skapa ett anpassat utseende som passar deras personliga stil och inredning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.