Vilka olika typer av Open Source-teknik?

Open source-teknik har funnits nästan lika länge som datorer. Teknik anses vara "öppen källkod" när den programkod som används för att få det att fungera har utformats särskilt för enkel åtkomst. Denna öppenhet gör det möjligt för samhällen av programmerare för att undersöka källkoden och göra förändringar eller förbättringar för att förbättra tekniken.

Det var inte förrän på 1990-talet och kommersialiseringen av Internet som öppen källkod blev mainstream . Tekniken ytterligare skjuts in i rampljuset som Internet blev mer tillgängliga för hushållen och alltmer tillgänglig gratis på många skolor och bibliotek. Som konsument tech kunskap ökar kommer öppen källkod fortsätter sannolikt ett populärt alternativ för programmerare.

Open source-teknik i sin sannaste form är någon kod tillgängliga för allmänheten med få eller inga begränsningar upphovsrätten hur det kan ändras eller användas. Som sociala nätverk ökar, dock har open source-teknik utvecklats i flera undergrupper. Bloggen, anslagstavla, och journalistiska undergrupper av open source-teknik gör det möjligt även för de nybörjare datorn att bli en del av en ständigt föränderlig Internet-samfundet.

Blogg samhällen är kanske den mest kända formen av öppen källkod anpassning. WordPress ® är ett av de mest framgångsrika och mest använda open source bloggar plattformar genom tiderna. Som en open source plattform, WordPress ® och dess konkurrenter gör att användare kan manipulera fritt tillgängliga kod för att skapa estetiskt unik blogg mallar. Dessutom användare inte kan läsa källkoden kan fortfarande dra nytta av tekniken eftersom öppen källkod medium ger ökad interaktion och välskött forum.

Internet-användare drar också nytta av öppen källkod anslagstavlor meddelande. Grundläggande anslagstavla kodning är utbredd bland programmerare. Detta gör det möjligt för första gången webbdesigners att kopiera och klistra in koden utan föregående kunskaper i HTML.

I likhet med uppkomsten för bloggen kultur och samhälle anslagstavlor, gräsrotsnivå journalistik regelbundet använder öppen källkod. Denna typ av öppen källkod ansökan gör journalistisk webbplatser tillgängliga för vanliga användare att ladda upp text, bilder eller video. Så kallade "citizen journalism" är ett växande företag, med några stora nyheter medlemsförbund betalande aktiva Internet-användare att tillhandahålla blogg kommentarer eller kolumner råd.

Alla typer av program med öppen källkod används ofta av nystartade Internet företag. Även om beviljande holistiskt tillgång kan begränsa andrahandsvärde av koden, men det ger en nästan kostnadsfri metod för tweaking den och eliminera buggar. Lyckad öppen källkod används och justeras av berörda användare av Internet till de flesta av dess glapp är fasta. Som sådan kan öppna källkod flyttas från test, även kallat "beta" programvara till publicerbar programvara mycket snabbt.

De flesta större företag helt enkelt utföra internt beta-testning, och tekniken är strikt upphovsrättsskyddat. När det gäller vissa nischer Web jättar som WordPress ® eller LiveJournal ® dock open source-tekniken ger ett mer unikt socialt nätverkande erfarenheter. Eftersom webbplatser för sociala nätverk blir mer populära, öppen källkod kommer sannolikt också få ökad användning och ryktbarhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.