Vilka är skillnaderna mellan WiFi, WiMAX och WiBro?

Medan nästan alla typer av trådlösa nätverk kan verka förvirrande, det finns några enkla saker att tänka på om skillnaden mellan trådlösa standarder som kallas WiFi, WiMAX och WiBro. Var och en är liknande i att varje är ett sätt att ansluta till ett trådlöst nätverk för arbetsstation kommunikation eller internet. Han kan dock tekniken ses som en förbättring från den tidigare också.

WiFi kallas 802,11 trådlösa standarden. Det finns ett antal sub-serien som 802. 11 (a) (b) eller (g). Den efterföljande generationer av denna teknik har ökat hastigheten och räckvidden. Det vanligaste användningsområdet är att trådlöst Internet till användare av bärbara datorer. Men även med de framsteg inom WiFi, finns det ett antal begränsningar.

WiFi har vissa inneboende nackdelar. Till exempel, medan WiFi kan fungera bra i lokala platser, de routrar som används för anslutningarna inte har en enorm mängd olika. I de flesta fall, 300 fot (cirka 100 meter) är ungefär gränsen för tekniken. Därför för större trådlösa nätverk och anslutningsmöjligheter, var en annan standard som krävs. Dessa begränsningar är en orsak kommunala trådlösa nätverk har i stor utsträckning misslyckats.

Wimax är en annan standard som kallas 802,16. Det låter bara så många användare på standard och sedan kommer skära av eventuella ytterligare användare försöker använda anslutningen. Det är annorlunda att WiFi, som kommer att göra, teoretiskt, ett oändligt antal användare på, som i sin tur mosse ner systemet. Trots detta är den största skillnaden området. För icke-synhåll för varandra, är intervallet 25 kvadrat miles (65 km). För siktlinje mellan sändning punkten och mottagande antenn, hoppar räckvidd upp till 2. 800 kvadrat miles (9. 300 kvadratkilometer).

WiBro är mycket lik WiMAX. Den överföringshastighet är ungefär lika stor, men den huvudsakliga skillnaden är att WiBro kan spåra en mottagare som rör sig från plats till plats. Det kan också kallas mobilt wimax. Det är dock inte verkligt mobil i den meningen att den kan användas effektivt när mottagaren rör sig med hög hastighet. Snarare innebär det helt enkelt att mottagaren kan flytta från plats till plats och uppleva någon försämring i bruk, så länge mottagaren bor inom täckningsområdet. WiMAX erbjuder inte detta eftersom den behöver en stillastående antenn för att få en signal.

En sak att tänka på om WiBro är att det är mycket fortfarande i utvecklingsprocessen. Eftersom den förbättrar kan det komma en tid när konkursförvaltarna kommer att kunna upprätthålla kontakter även när du kör vid hög hastighet. I dessa fall kan det kräva en helt annan standard helt med ett helt annat namn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.