Vilka är skillnaderna mellan DSL och kabel Internet?

Dagens onlineinnehåll tigger om en höghastighetsanslutning till Internet. Den första val som skall göras är vilken typ att få, Digital Subscriber Line (DSL) eller kabel? Att känna några av skillnaderna mellan DSL och kabel bör hjälpa dig att avgöra vilka bäst kommer att tjäna dina behov.

Den första skillnaden mellan DSL och kabel är att DSL levereras över en vanlig telefonlinje, medan kabel kräver kabel-TV tjänst. I båda fallen kan linjerna hantera andra sändningar förutom Internet. Till exempel kan du använda din telefon för att ringa och ta emot samtal när online med DSL, eftersom DSL använder skilda frekvenser från telefoni. Samma sätt kan du titta på tv samtidigt online med kabel Internet-tjänst.

Innan jag går in på andra skillnader mellan DSL och kabel, observera att ett DSL-abonnent måste vara inom ett visst avstånd från en telefon nav för att få bra DSL-tjänst. Därför är DSL inte tillgänglig i alla områden, även om detta blir mindre av ett problem. Varje DSL-leverantören att tjänster ditt område kan tala med ditt telefonnummer om du är berättigad för DSL-tjänsten.

DSL och paket kabel varierar i pris beroende på hastighet. DSL-post planer funktionen hastigheter upp till 768 kilobit per sekund (kbps), medan mer konkurrenskraftiga planer sträcker sig från 1,5 megabit per sekund (Mbps) till 3,0 Mbps. Kabel planer typiskt varierar mellan 1,5 megabit per sekund (Mbps) till 5,0 mbps.

En fördel med DSL-tjänst är att hastigheten är densamma, oavsett hur många människor använder tjänsten. Med kabel Internet-tjänsten kan antalet användare i ditt område påverkar bandbredd tillgänglighet och resultera i långsam service. Din personliga erfarenheter är beroende av antalet aktiva användare vid en viss tidpunkt.

Det finns ytterligare en betydande skillnad mellan DSL och kabel service. Samtidigt som DSL-leverantörer har inledande priser så låga som 14 $ dollar (USD) plus förändring per månad (för den långsammaste planen), tenderar kabel Internetleverantörer att vara tre till fyra gånger dyrare att deras planer är snabbare än dessa inledande DSL planer. Den låga inledande DSL pris är för nya abonnenter i de flesta fall och kräver ett ettårskontrakt, men det är en hel del när de flyttar från uppringd. Även för mid-range planer tenderar DSL vara billigare än kabel. För hög hastighet planer kabel typiskt blir billigare, är dock erbjuder varierar regionalt och DSL-teknik utvecklas för att konkurrera med högre hastighet.

Internetanslutning via kabel, kan dock erbjuda något DSL kan inte. Kabel-tjänster kan du spara pengar med digital-paket som inkluderar kabel-tv, Internet och digital telefon i en enda faktura. För vissa människor med stora telefonräkningar, kan besparingar kompensera för de "högre" kostnader för kabel-Internettjänst. Det bästa alternativet är att checka in både DSL och kabel i ditt område och se vad alla har att erbjuda.

Både DSL och kabel Internet kräver ett bredbandsmodem. I många fall tillhandahåller tjänsten ett förkonfigurerade modem gratis, som skall återlämnas inställda turer. Du är också välkommen att lämna din egen bredbandsmodemet.

Om konsolidera din telefon, kabel-TV och Internet-tjänst inte intresserar dig, DSL-tjänsten kommer sannolikt att vara billigare. Lyckligtvis både DSL och kabel ger en välkommen lättnad från betydligt långsammare uppringd tjänst, så du vinner båda hållen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.