Vilka är de olika pekdonen för bärbara datorer?

Med alla peka-och-klicka åtgärder som krävs för det dagliga arbetet, för att inte nämna spela, pekdon har blivit en viktig del i något datasystem. Bärbara datorer och bärbara datorer är gjorda med eller kan ta emot en mängd olika pekdon. Att hitta en som passar dig bäst kan göra hela skillnaden mellan lustfylld timmar tillbringas på tangentbordet eller frustration och i vissa fall, trötthet och till och med smärta.

pekdon inbyggda i bärbara datorer omfattar styrplatta och pekar käpp. Vissa modeller av bärbara datorer införliva båda, medan andra har en eller det andra. Om Inbyggda enheter inte uppfyller, en extern trådbunden eller trådlös mus kan användas. Låt oss ta dessa val i sin tur tillsammans med för-och nackdelar.

En beröring kan ta lite att vänja sig men kan vara ett välkommet lättnad över en extern mus. Den tryckkänsliga pad sitter nedanför mellanslagstangenten, styra markören flyttas med ljuset slå till av en fingertopp. Med hjälp av en pekplatta eliminerar behovet av att utvidga en arm ut åt sidan för att ta tag i och kontrollera en extern mus. Försvinner också repetitiva rörelser av fingrar som används för att klicka externa musknappar. Istället ett kranar plattan för att emulera ett klick med valfri tummen knappar sitter under pekplattan.

Medan många människor finner en pekplatta att föredra framför en mus, kan touch-maskinskrivare som styrpinne. Detta är en miniatyr joystick beläget i centrum av ett QWERTY-tangentbord inbäddat mellan G och H nycklar. Ett tryck på den pekstång flyttar markören i en liknande riktning. Känslighet kan ställas in att smaka, hålla pekstång lätt att manipulera utan att orsaka oavsiktlig markörrörelser av godtyckliga drar ett när du skriver. Knappar är placerade under mellanslagstangenten och staven kan konfigureras att översätta en kran till ett klick.

Av alla pekdon en styrpinne har en viktig fördel: en maskinskriverska behöver inte röra sin händerna från vila punkt eller hem rad på tangentbordet för att använda den. Enbart av detta skäl många maskinskrivare kommer inte att köpa en bärbar dator som inte har en styrpinne.

Trots fördelarna med pekplattor och pekar pinnar, inget riktigt jämföras med noggrannhet en extern mus, och i vissa fall är detta allt som betyder något. Video och grafik redigering är speciellt lättare att använda en extern mus, vilket spel, och vissa människor helt enkelt föredrar det.

Det är tre typer av möss: mekaniska, optiska och laser. En mekanisk mus använder en gummiboll på undersidan för att beräkna positionen. Bollen kan bli smutsig och denna typ av mus har i stor utsträckning ersatts med optiska och laser möss. En optisk mus använder ljus för att beräkna position, och är mycket exakt och tillförlitlig. En laser mus använder laserljus och är ännu mer exakt än en optisk mus, vilket gör det en favorit spelare. Men det är också dyrare än en optisk mus, den defacto standard.

En tråd extern mus ansluts till en Universal Serial Bus (USB)-port, men de flesta möss i dag är trådlösa modeller. En trådlös mus kommer med en USB-adapter utrustad med en mottagare. Musen, som drivs av ett batteri, överför rörelse till mottagaren antingen 802. 11b, 802. 11g eller Bluetooth frekvenser. Att hitta utrymme för att arbeta med musen kan vara knepigt om du vill placera din bärbara dator i knät, men om du önskar en extern mus, bör du vara nöjd med antingen en optisk eller laser modell.

Med brett spektrum av pekdon finns det bara en fråga om att hitta ett som passar dina behov bäst. Om du för närvarande nöjd med en inbyggd enhet kan du överväga att få tillgång till konfigurationsprogrammet att justera inställningarna. I vissa fall kan justera känslighet och valfria funktioner gör hela skillnaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.