Vad bör jag veta om bilen under Texting (DWT)?

Förkortningen dwt står för bilen under textilen, och det är ett kontroversiellt ämne. Detta beteende är vanligast bland yngre förare. Endast omkring 2% av förarna i USA som är äldre än 44 kommer att läsa eller textmeddelanden medan de arbetar du kör fordonet. Däremot ca 37% av förarna i åldern av 18-27 text och driva, och tonåring förare med stor sannolikhet att begå DWT, med ca 46% medger att göra det regelbundet.

Driving medan textilen är kostsamt på flera sätt, så mycket att det nu finns delstater i USA att förbjuda beteende eller den nivån böter mot dem som befunnits DWT. Detta beteende, även om folk kan hålla en fri hand på ratten, kallas föraren blir distraherad, och det finns intressanta beräkningar om hur körningen distraktion kan vara farligt. I amerikanska regeringen tror att ungefär 30% av bilolyckor beror på förarens distraktion, och medan de är inte alla på grund av DWT, finns det vissa kända fall av dödsolyckorna som inträffat när någon höll på att skicka sms i stället för att behålla sitt fokus på vägen.

Även om inte alla stater och länder har gjort bilen under textilen olagligt, ändå kan ha dolda kostnader. Vissa försäkringsbolag kommer inte att behandla ansökningarna om föraren har befunnits vara textilen när en olycka inträffat. Det är ganska lätt att kontrollera om texterna har tagits emot eller skickats vid en olycka.

Det finns vissa som hävdar att bilen under textilen är inte alls lika störande som andra beteenden som inte betraktas som olagliga. Till exempel läser tidningen, sätta på smink eller skrika åt barnen i baksätet på bilen för att sluta slåss lika gärna ge betydande distraktion att orsaka en olycka. Men människor som blir distraherad på dessa sätt vanligtvis inte får missgynnas. Andra hävdar att hela poängen är att förarna måste fortsätta att vara fokuserad på sin primära uppgift när man kör, vilket är att köra säkert och inte få i en olycka om det alls kan undvikas. Alla beteenden som kan utgöra ett störningsmoment bör motarbetas, men bilen under textilen och bilen under mobiltelefonen oftast lättast att fånga och lagstifta.

För att lösa problemet att vissa människor kan behöva svara på texter eller e-post när du kör bil, det finns vissa tekniker och innovationer som kan hjälpa. Vissa människor kan prenumerera på tjänster som kommer att läsa upp texter och skicka texter via anvisningar från föraren. Allt fler företag erbjuder transkription tjänster, som kan omvandla text till tal mail och använda röstigenkänningsprogram att svara texter. Dessa är inte perfekt, men de kan utgöra en lösning för de som behöver besvara en text omedelbart. Människor som inte har tillgång till dessa tjänster kan vilja dra över när de hör det välbekanta pip som innebär en ny text så att de kan läsa alla viktiga meddelanden och besvara dem efter behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.