Vad bör jag veta om Wireless Network Security?

trådlösa nätverk är lätt att införa med hjälp av programvara levereras med den trådlösa routern. Det kommer att kryptera all kommunikation på det lokala nätverket, och kommer att kräva ett lösenord för att få tillgång till nätverket.

Aktuellt routrar bör komma med programvara som innehåller andra generationens WiFi ® Protected Access (WPA) säkerhet, så kallade WPA2. Forskare Erik Tews och Martin Beck knäckt delvis första generationen WPA i november 2008. En tidigare standard, som kallas Wireless Encryption Protocol (WEP), inte längre anses säker.

En router kontrollerar trafiken mellan datorer på det lokala nätverket, och även mellan det lokala nätverket och Internet. Ett bredbandsmodem kan byggas in i routern eller modemet kan vara åtskilda, ansluten till routern via en Ethernet-kabel. Tillgången till Internet är inte nödvändig i ett lokalt nätverk (LAN), men att dela en Internet-konto är ett främsta skälet för installation av ett LAN.

I ett trådlöst nätverk varje dator på LAN kommunicerar med routern via radiosändningar som genomsyrar närområdet. En LAN-sändning kan sträcka sig upp till 300 meter (~ 100m) för ett 802. 11g nätverk, och upp till 600 meter (~ 200m) för ett 802. 11n-nätverk. "G" och "n" utse olika protokoll och standarder, med "n" smak är nyare än "g" och mer robust.

Om trådlösa nätverk är frånvarande, en inkräktare avlyssna broadcast kan lätt fälla några filer som delas via nätverket. Det enda sändningar som skulle vara oläsbart är direkta kopplingar mellan en dator och en säker webbplats på Internet, eftersom detta data skulle resa krypterad mellan dessa två punkter.

För att förbättra säkerhet och personlig integritet, all nätverkstrafik mellan varje dator på LAN och routern kan krypteras med WPA2. Med hela nätverket krypterat, skulle en tjuvlyssnare kunna se att ett nätverk var närvarande, men skulle inte ha bevis för att logga in på nätverket. Om inkräktare skulle data fälla broadcast-paket från ett sådant nätverk, skulle de vara oläsbar chiffer.

trådlösa nätverk är inte bara viktigt för att skydda privatlivet, den har andra fördelar. Det hindrar liftare från att använda LAN för sina egna syften, som förbrukar bandbredd och bromsa LAN. Den förhindrar också olaglig verksamhet på LAN av främlingar som kan använda den för att ladda ner olagligt material, delta i avlägsna attacker, eller starta skadlig kod. Eftersom inrättandet av trådlösa nätverk är en trivial fråga, det finns ingen anledning att inte göra det.

I routerns mjukvaran kommer det att finnas en tydlig väg till WPA2 och dess inställningar. Att följa anvisningarna ingår att skapa ett lösenord för att logga in i nätverket. Detta lösenord kommer att användas i menyerna nätverkskonfiguration för alla datorer i det lokala nätverket så att datorn kommer att leverera den lagrade lösenord till routern automatiskt ger tillgång till nätverket utan att användaren behöver ingripa. Lösenordet ska vara tryggt, med små och stora bokstäver, siffror och andra tecken.

Det är viktigt att notera att trådlösa nätverk som WPA2 ger LAN-kryptering, och inte Internet kryptering. Om en begäran görs till Internet, till exempel att begära resor krypterade från datorn i LAN till routern, men när routern dekrypterar begäran att läsa den, skickar den vidare till Internet okrypterat. Den enda kryptering som sker mellan routern och Internet är när en dator är ansluten till en säker webbplats som ger punkt-till-punkt-kryptering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.