Vad bör jag tänka när man köper ett nätverkskort?

ett nätverkskort, eller mer korrekt ett nätverkskort eller NIC, är helt enkelt ett kort som trådlöst ansluter en dator med ett nätverk. När du köper ett nätverkskort, måste du överväga en rad frågor, inklusive anslutningar, hastighet, gränssnitt typ och tillverkare.

Om du köper ett trådlöst nätverkskort, kommer du inte oroa dig med kabelanslutningar. Vissa nätverkskort, dock är hårdkodade med en kabel. I så fall måste du överväga vilken typ av kabel du behöver för att gå med ditt nätverkskort. Eftersom kortet normalt inte säljs med tillhörande kabel, måste du överväga anslutning som kortet har. För ett kort som har en RJ-45 anslutning, till exempel, ska du använda en Ethernet-kabel. Om kortet har en BNC-kontakt, använd en koaxialkabel.

En annan faktor vid valet ditt nätverkskort är hastigheten på kortet. En 802. 11g nätverkskort, vilket är en trådlös standard, vanligtvis föredra eftersom det ger ger hastigheter upp till 54 Mbps. En 802. 11b är en annan typ av trådlöst nätverkskort som blir mindre vanligt eftersom det är långsammare än 802. 11g motsvarighet. Det ger hastigheter på omkring 11 Mbit /s och är därför mer prisvärd. 802. 11n är ännu snabbare än g version som ger ännu snabbare nedladdning och uppladdning hastighet.

den typ av gränssnitt att kortet har är också viktigt för att avgöra vilken typ av kort att välja. De vanligaste nätverkskort gränssnitten är ett PCI, ISA, eller PCMCIA-kort. Den typ du väljer beror till stor del på den dator som du kommer att installera kortet i och vilken typ av gränssnitt som datorn erbjuder.

Ett PCI-kort placeras i PCI-uttaget på datorn och fungerar på en snabb hastighet . Detta är vanligtvis rekommenderas för den genomsnittliga datoranvändare men det kan kosta mer än andra nätverkskort. Ett ISA-kort ansluts till en dators moderkort och billigare än PCI-kortet men det är också normalt sett är mindre tillförlitlig. PCMCIA-kort används i bärbara datorer. De placeras i en motsvarande plats i din laptop.

Slutligen kan du överväga att tillverkaren av nätverkskortet. För novis datoranvändare i synnerhet, att välja en tillverkare som ger teknisk support med sin produkt kan visa sig vara till hjälp. Vissa beslutsfattare erbjuda telefonsupport för att installera ditt kort. Du kan också välja ett kort som kommer med en garanti i händelse av fel eller skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.