Vad bör jag tänka när man köper en laptop batteri?

ha ett bra batteri för bärbar dator är en av de viktigaste delarna av att äga en bärbar dator, särskilt om du tänker dra fördel av den bärbara datorns portabilitet, utan ett bra batteri, kommer din bärbara dator måste sättas in i väggen mycket mer frekvent , vilket begränsar din förmåga att ta den med dig. Moderna bärbara batterier tenderar att pågå i tre till fem timmar, beroende på strömmen behov av datorn och de program som användaren kör. Få saker är så frustrerande som när din laptop batteri plötsligt inte laddas helt eller stannar hålla sin avgift så länge, när detta sker, kommer du antagligen vill köpa ett ersättningsbatteri.

Det finns många batteri för bärbar dator tillverkare, och ännu fler återförsäljare att köpa din bärbara dator batteriet. Kommer dock att ditt största intresse av att köpa ett batteri för bärbar dator vara att välja det batteri som passar din dator. För detta behöver du veta märke och modell på din laptop, om du inte vet detta nonchalanta eller inte har de nödvändiga pappersarbete, kontrollera insidan av din bärbara dator batterifacket medan datorn är avstängd och urkopplad. Där bör du hitta modellnumret, tillsammans med några andra uppgifter. Du kan också hitta den del antalet din laptop batteri, som sitter på höljet på själva batteriet.

När du köper ett batteri för bärbar dator, kommer du förmodligen bara har en eller två val som passar din dator. Välj batteriet med längst livslängd för datorn. Det finns flera olika typer av bärbara batterier, eftersom tekniken i varje är mycket olika, måste en bärbar dator vara utformade specifikt för den typ av batteri som används. De flesta bärbara datorer är endast avsedda att använda en typ av batteriteknik.

nickel kadmium batteri, känd som NiCad (uttalas "" Nigh-Kad), som används vara den vanligaste typen av laptop batterier. Nickelkadmiumbatterier kunde inte hålla så mycket makt i dagens normer och kan endast laddas ett begränsat antal gånger. NiCd batterier lätt kan förstöras av att vara kvar på laddaren efter de nått full laddning, eller genom att laddas upp innan de var helt döda. Det sistnämnda problemet, som kallas "minneseffekt", innebar att om du laddat din laptop batteriet innan det hade gått helt ner, skulle det komma ihåg den punkt där du sätter tillbaka den i laddaren, och endast utsläpp så långt nästa gång du använt den.

nickelmetallhydrid (NiMH) batteri för bärbar dator var nästa steg upp från NiCd. NiMH-batterier kunde hålla betydligt mer ström än NiCd, men de hade fortfarande något av ett minne effekt-även om det inte var lika uttalad. Lithium Ion (Li-Ion) är den senaste tekniken för bärbara batterier, även om Li-Ion-batterier håller ungefär samma mängd kraft som NiMH, de är betydligt lättare och vida överlägsen. Li-Ion batteri för bärbar dator har ingen minneseffekt och varar betydligt längre än sina föregångare. Om din laptop stödjer flera typer av batterier och Li-Ion är en av dem, bör du välja Li-Ion är det bästa typ av batteri som finns tillgängliga för din bärbara dator.

Oavsett vilken typ du har, är det viktigt att korrekt vård för din laptop batteri, för att få ut så mycket liv ur den som möjligt. "Arbetsbord", vilket innebär helt lossning och då helt laddar batteriet bör göras minst vart några veckor, då den upprätthåller de fulla kapacitet laptop batteriet. Vissa myndigheter hävdar att detta inte är nödvändigt med Li-Ion batterier, medan andra hävdar att det är en bra idé att skick alla bärbara batterier regelbundet, snarare än att bara låta dem inkopplad i väggen hela tiden. Din bärbara dator Batteriet får inte förvaras i ett område som faller under 50? Av (10? OC) eller stiger över 95? Av (35? OC), vilket innebär att din laptop inte bör lämnas i bilen eller i ett förvaringsutrymme som inte är klimatet kontrolleras. Även för utökad lagring av sex månader eller mer, bör batteri för bärbar dator släppas ut till 50% kapacitet och bort från datorn, ett batteri lagras under en längre tid med full kapacitet kan förlora förmågan att ladda fullt, samtidigt som ett batteri lagras i ett helt urladdat tillstånd får aldrig ta ut igen alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.