Vad bör jag tänka när man köper en datormus?

De flesta som använder datorer inte inser vikten av sin dator musen tills den darn sak slutar fungera. Vid denna punkt är att de förstår hur mycket de har kommit att bero på den underliga lilla enheten att göra sitt jobb varje dag.

Så är det dags att köpa en ny datormus. Vad ska en shoppare leta efter? Funktioner? Bekvämlighet? Pris? Allt av ovanstående.

Det finns två grundläggande typer av datormus: handhållen och trackball. En bärbar dator mus är den där operatören rullar hela musen fram och tillbaka för att flytta markören /pilen över skärmen. Denna typ av mus kan antingen ha en liten boll inne som rullar i gångspel fram och tillbaka, eller det kan vara en optisk mus med hjälp av en laser ljus för att lokalisera sin plats. Dessa möss kan antingen ansluta direkt till datorn tornet, eller vara trådlösa.

En trackball dator musen har en stor boll i mitten av en mus bostäder. Endast rör sig bollen. Resten av bostäder förblir stillastående. En trackball datormus tros vara bättre för människor som har karpaltunnelsyndrom eller andra frågor relaterade till tunga datormus användning.

Det första en datoranvändare måste tänka på när man köper en datormus är komfort. De flesta butiker som säljer möss har visa modeller och användaren bör testa flera modeller för att bestämma vilken typ passar handen bäst. Vissa möss passar helt enkelt användarens hand bättre än andra. Om han använder datormusen tungt, kommer han vilja till överväga komfort först.

Möss har olika funktioner, t. ex. programmerbara knappar. En användare måste besluta om han behöver programmerbara knappar på sin mus, eller om det bara har höger-klicka och klicka med vänster knappar möta hans behov. Med undantag för spelare eller specialiserade områden, kommer de flesta vara nöjda med bara vanliga knapparna.

En datormus kommer att sälja i en rad priser. Det enklaste Hardwire mus kommer cirka $ 10 US dollar (USD). En vanlig optisk Hardwire mus kommer ungefär $ 20 USD. Möss gå upp från den prisnivå, beroende på deras egenskaper, men någon som har belastningsskador från för mycket mus kan vara villig att betala ett högre pris för komfort och önskvärda funktioner. Jämförelse shopping i butik och online kommer att hjälpa en användare att hitta de bästa erbjudandena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.