Vad är skillnaden mellan CPM, CPC, CPL och CPA?

CPM, CPC, CPL, och CPA är alla förkortningar som används för att beskriva marknadsföring på nätet metoder. Alla metoder som är relaterade, eftersom de är kostnaderna för att ha annonser på webbplatser. Hur de skiljer sig i hur kostnaden för annonserna beräknas.

CPM står för kostnad per Mille eller tusen, M är romerska siffror för tusen. Denna typ av annonskampanj är helt baserat på nummer, med kostnaden för annonsen som fastställts för 1000 sidvisningar (varje gång annonsen visas). En annonsör som använder CPM-annonser kommer att citeras ett garanterat antal sidvisningar för annons och sedan kostnaden kommer att fastställas baserat på antalet. Om till exempel en annons webbplats har en CPM hastighet av $ 10 och garantier 100. 000 sidvisningar för annonsen, kommer kostnaden för annonsören vara $ 1. 000 ($ 10 x 100). Publicister betalas en andel av intäkterna från platsen sälja CPM-annonser, som vanligtvis är cirka 45% eller $ 450 för 100. 000 sidvisningar från vårt tidigare exempel.

CPC står för kostnad per klick. I det här fallet är förlaget betalt varje gång en besökare klickar på annonsen som visas, vilket ger besökaren till annonsörens webbplats. Oavsett vilka åtgärder som vidtas på annonsörens webbplats, är allt som betyder något med denna kostnad modell som annonsen klickade. De företag som säljer denna typ av annons övervakar också antalet klick på annonsen får, vilket hindrar förlaget från konstlat antalet klick för att försöka generera intäkter. Den lönenivå för CPC-annonser varierar från ett par cent till ett par dollar, beroende på vad annonsören har betalat för att annonsen visas.

CPL eller Kostnad per Bly, används ofta av företag som vill att få besökare anmäla sig till något, som kallas en bly. Annonserna kan vara banners, hyperlänkar som leder till annonsörens webbplats, eller båda. När en användare anger sin e-postadress för att registrera dig för erbjudandet är förlaget betalat ett visst belopp i dollar. Betala priser för CPL annonser rad också från ett par cent till flera dollar, men är ofta mycket högre än CPC-annonser. Den kurs bestäms av verksamheten och vad annonsören är villig att betala.

CPA, kostnad per förvärv /Action, liknar CPL i att annonsören betalar när en besökare tar en viss åtgärd vid ankomsten till annonsörens webbplats. Återigen kan dessa annonser banners eller länkar som leder direkt till webbplatsen. Annonsören beslutar om åtgärder som skall betalas, vilket kan inbegripa hämtar ett spel eller program, köpa en ebook, gå en kurs, eller något annat. Utdelningen bestäms av vad det innebär i betalas åtgärder och hur mycket arbete som krävs för annonsören att göra en vinst, alltifrån cent till tiotals dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.