Vad är ett Open Source Content Management System?

ett Content Management System är ett dataprogram som stöd en användare att skapa och organisera sina digitala verk, inklusive text och media. Content Management Systems vanligtvis valts framför andra mjukvarusystem grund av deras förmåga att användas i samarbete med andra användare. Förvaltaren av systemet, och användare som har beviljats backend privilegier till systemet kan skapa, redigera, granska och publicera material. Material kan också manuellt indexeras och arkiveras hos privilegierade användare.

Ett open source content management system innebär helt enkelt att ett content management system är gratis för allmänheten att använda. Det content management system källkod också göras tillgänglig för alla utvecklare som är intresserade att förändra, modifiera eller förbättra systemets funktionalitet. Detta innebär att öppen källkod-system, både i sitt ursprungliga och modifierade former, finns tillgängligt för omfördelning utan restriktioner eller rättsliga påföljder.

sex kategorier av content management-system ingår som CMS, dokumenthanteringssystem (DMS), företag CMS (ECMS), media content management system, mobil CMS, och webb-CMS (WCMS). Innehåll som kan integreras, organiserad, och publiceras med hjälp av en open source content management system omfattar bilder, ljudfiler, videofiler, elektroniska dokument och andra associerade datafiler och diverse webbinnehåll. Den typ av öppen källkod som används kommer troligtvis beror på användarens behov och mål.

Företagen kan välja att använda content management system för att organisera de interna arbete för sin verksamhet eller erbjuda information till sina kunder. Dokumentation i form av artiklar, pressmeddelanden, försäljning, manualer produkt, tekniska manualer och broschyrer marknadsföring kan göras tillgängliga via content management system. Till exempel, ett företag som ägnas åt teknik kan använda ett content management system för att ge sitt teknisk personal med produkt-och tekniska handböcker så att handböckerna lätt kan anges samtidigt som personalen hjälper kunder.

Ett open source content management system är också ofta används av webbplatsägare som vill köra innehållsrika webbplatser som de kan enkelt och lätt uppdatera. Denna typ av system är särskilt attraktivt för webbplatsägare som vill ha många, vanligt innehåll bidragsgivare. Administratören för öppen källkod system kan skapa en universell står för sig själv där han kan kontrollera och redigera allt material som tillförts på webbplatsen. Han kan då skapa konton för enskilda medarbetare och sätta deras behörigheter, att ge dem möjligheten att ladda upp, redigera eller publicera material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.