Vad är RAID (Redundant Array oberoende diskar)?

RAID, vilket står för Redundant Array av oberoende (eller billiga beroende på vem man frågar) diskar, är en kategori av hårddiskar som använder två eller flera hårddiskar för att säkerställa att data lagras på ett säkert sätt.

Det finns flera olika nivåer av RAID, varje som har sina egna specifika metod för att skydda data som lagras på varje hårddisk. Några av de vanligaste är:

RAID 0 : Den här typen funktioner uppgifter strippning, som sprider delar av en fil till flera enheter. Detta används för att öka prestanda, men om en disk går sönder är data i matrisen förlorad.

RAID 1 : Den här typen används för data spegling, där data skrivit till två enheter samtidigt. Detta garanterar att alla dubbleras på båda enheterna, och om en disk går sönder, de andra kommer fortfarande att ha en backup. Detta hjälper också till att öka prestanda.

RAID 4 : Den här typen liknar RAID 0, med undantag för att om det finns ett diskfel, uppgifterna från den enhet kan återkrävas av en ersättare disk som skapas när ett fel hittas. Kan dock skapandeprocessen av att ersätta hårddisken orsaka problem, såsom prestanda långsam nedgångar.

RAID 5 : Detta är kanske den mest populära typen av RAID. Denna typ dragen den strippning för RAID 0, samt felkorrigering, vilket resulterar i en kombination av utmärkt prestanda och feltolerans.

Användning av RAID i persondatorer är sakta på väg uppåt. Tidigare gjorda högre kostnader för RAID-kompatibla hårddiskar dem främmande för allmänheten. RAID används i stor utsträckning i hela avancerade datorer och i näringslivet datormiljöer, det är långsamt att hitta mark i hemmet som priserna fortsätta att sjunka.

kombination av hög prestanda och dataskydd gör RAID en hård Valet att vända ned, framför allt eftersom fler och fler människor är beroende av sin dators hårddisk för att hålla viktig information säker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.