Hur väljer jag det bästa Open Source Financial Software?

öppen källkod finansiell programvara är ett alternativ till egna finansiella programvara. De två skiljer sig genom att öppen källkod finansiell programvara är fri att använda och modifiera. Proprietär programvara kräver att användare köper programpaket eller licenser och vanligtvis inte tillåter programmerare att ändra programmets kod.

Fördelarna med att använda öppen källkod finansiell programvara är många. Många användare föredrar att använda öppen källkod finansiell programvara via egna programvaror för att använda öppen programvara hjälper till att spara den genomsnittlige användaren pengar medan han försöker att sköta sina finanser. Men det finns också användare som uppskattar öppen källkod finansiell programvara på grund av dess funktionalitet och anpassningsförmåga.

Som med alla typer av program finns funktioner varierar från paket till paket. Användare som öppen källkod finansiella programvara kan glatt överraskad att finna att fria alternativ ofta är jämförbar med proprietär programvara när det gäller funktioner. Faktum är att det sagts att många öppen källkod-utvecklarna är mer samklang med de behov som den genomsnittlige användaren än stora företag. Detta leder till utvecklingen av praktiska verktyg för öppen källkod som i sin tur lägga till deras överklagande.

Till exempel, ger öppen källkod finansiell programvara ofta användarna möjlighet att spåra bank konto och uttalanden, skapa budgetar för specifika tidsramar eller händelser, utveckla en digital checkhäfte registrera och övervaka hushållens utgifter. Dessa typer av funktioner kan vara attraktiv för den genomsnittlige användaren som bara vill övervaka hushållsartiklar och personliga utgifter. Open source programvara som övervakar vanor hushållens konsumtion kan också fungera som en personlig inkomst chef genom att hålla reda på ägarens inkommande kontroller.

Andra öppna programvaror alternativ kan en användare gräva i mer detaljerade och komplexa finansiella planering. Finansiella rapporter, prognoser och nettoförmögenhet beslutsamhet är funktioner som den mellanliggande användaren kan uppskatta. Lager och ömsesidigt portföljer fond och citat, samt verktyg för att hålla på toppen av marknader kan överklaga till den avancerade användaren. Öppen programvara kan också vara en bra lösning för mindre företag som vill hantera transaktioner och löner.

Den som är intresserad av att prova öppen källkod finansiell programvara men som är på sin vakt om kompatibilitet och frågor gränssnitt bör ta en stund att undersöka olika program och hitta ett open source-lösning som kan tillgodose deras behov. Många open source-program aresimilar till proprietär programvara och till och med ha gränssnitt som liknar deras egen motsvarigheter. Dessutom exporterar är ofta ett alternativ på öppen källkod-lösningar precis som det är på egna lösningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.