Hur kan jag lära dig att få ut det mesta av min dator?

Många konsumenter köper datorer för att utföra endast en handfull uppgifter. Vissa kan behöva en ordbehandlare, medan andra vill ha en anslutning till Internet eller ett avancerat spelsystem. Det faktum att en gaming dator också kan hantera programvara hushållets pengar eller ett ordbehandlingsprogram dator kan också bränna CD-skivor kommer ofta som en överraskning till nya ägare. Att lära sig att använda en dator för maximal nytta kan ta ett par månader av trial-and-error. Tyvärr är denna period av experimenterande ibland följs av ytterligare en period av frustration och förtvivlade.

Lyckligtvis finns det flera sätt att lära dig hur du får ut det mesta av din dator. Det första steget skulle vara att gräva fram instruktionsboken och annan litteratur som ingår i originalkartong. Dessa riktlinjer ger snabb översikter över mest kundvänliga funktioner i datorn. Det kan finnas avsnitt om felsökning samt, i de fall trial-and-error-metoden slutar i katastrof. Manualer går sällan in på detaljer om de enskilda programmen som ingår i just ditt system, men du kanske upptäcka några nya funktioner på vägen.

Efter att ha fått mer bekväm med de grundläggande funktionerna på en dator kan en ägare vill investera i uppslagsverk såsom datorer för Dummies serier eller andra tillgängliga guider. Dator böcker är ungefär som kokböcker i den meningen att både använda steg-för-steg-guider. Inte bara kommer dessa böcker att införa en ny funktion i din dator, kommer de att gå även igenom den process som inletts och avslutas programmet. Det finns även dator-inriktade tidskrifter som erbjuder recensioner av mjukvara och tillbehör, plus ett antal online anslagstavlor och webbplatser dator som erbjuder specifika råd.

För dem som lär sig bäst genom praktisk undervisning, många universitet och fortsatt utbildningsprogram erbjuda särskilda klasser på datoranvändning. Dessa klasser allt från en dag seminarier om en enda fråga till termin långa kurser för professionella programmerare och användare. Om gå på en verklig klass är inte ett genomförbart alternativ, kan många av dessa kurser finns på interaktiv cd-rom. Instruktörer erbjuda rådgivning i ett videoformat samtidigt som studenter använder sina faktiska datorer i realtid.

Ett annat sätt att lära sig att få ut det mesta av din dator är att arbeta med en lokal dator expert. Denna expert kan en 50 år gammal dator reparatör eller en 16-årig kusin, men båda kan ha några värdefulla insikter att erbjuda. Det är inte ovanligt för nybörjare att frukta att permanent fel, så har en erfaren datoranvändare i närheten kan vara ett lugnande inflytande. Att lära sig ett nytt program eller en funktion kan ge, utan att veta hur man rättar till misstag längs vägen kan också vara till nytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.