Behöver jag en Wrist Rest for My musmatta och tangentbord?

Det finns en växande debatt bland ergonomiska och hälsa experter under det faktiska behovet av ett handledsstöd att utföra tangentbord och datormus arbeta säkert. En tankebanans tyder på att ett handledsstöd hjälper anpassa användarens händer och handleder när du skriver eller mus, medan en annan föreslår att ett handledsstöd kan uppmuntra användare att koppla sin hand positioner för mycket när du skriver. I stället för att minska antalet och svårighetsgraden av karpaltunnelsyndrom skador, ett felaktigt använt handledsstöd kan faktiskt orsaka mer belastningsskador (RSI) för de som typ eller mus under längre perioder.

Ett handledsstöd, särskilt en gel-fyllt en med ett spandex lock, är säkert bättre än ingen handledsstöd alls. Utan någon form av handledsstöd, ett tangentbord eller mus användare tenderar att uppleva hand och handled trötthet relativt snart. Användaren ostyrkta handleder och lägre hand kan sjunka under den nivå på tangentbordet, som är en synnerligen farlig situation för upprepad skriva. Ett handledsstöd ger också en mjuk kudde för handlederna, i stället för en oförsonlig skrivbordet yta eller ingen yta alls.

En av de viktigaste frågorna om användningen av ett handledsstöd gäller emellertid idén om användaren vilar hans eller hennes händer alls, samtidigt aktivt skriva eller mus. Korrekt skriva teknik betonar vikten av att böja eller att golvet slår händerna så att fingrarna att träffa tangenterna med en nedåtriktad vinkel. Om användarens handlederna vilar på ett vadderat handledsstöd medan du skriver måste fingrarna nå för nycklarna till en mer stressande vinkel. Av denna anledning många hälsa experter tyder på att enbart använda ett tangentbord eller mus handledsstöd mellan att skriva och mus sessioner. Användarens handlederna får inte röra vid handledsstöd under aktiva skriva.

Samma filosofi gäller för en musmatta handledsstöd. Ett vadderat handledsstöd kan hjälpa till att hålla handleden att stanna i anpassningen till hand, men hela handen och handleden behöver flytta som en enhet riktad från användarens axlar. Snärta eller trycka på musen med fingrarna eller handleden ensam anses olämplig mus form och kan leda till inflammation i övre rygg och hals. Medan karpaltunnelsyndrom kan vara den vanligaste kontor-relaterade skador, den näst mest rapporterade skador är en inflammerad trapezius muskel ofta orsakas av felaktig mus tekniker.

Installera ett handledsstöd för en dator tangentbord eller mus inte i sig är en dålig idé, med tanke på hur obekvämt det kan inte ha något stöd för handlederna alls. Men om du planerar att göra omfattande maskinskrivning eller mus fungerar kan du ta en repetitionskurs på korrekt att skriva och mus tekniker. Att lägga för mycket tryck på undersidan av handleden kan orsaka skador liknande karpaltunnelsyndrom, och det kan vara svårt att motstå att trycka handleden ner på handleden vila medan du skriver. Testa olika typer av tangentbord och musmatta handleden vilar i butiken innan han gick över en som känns både bekväm och stödjande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.