Vilken e Tjänsteleverantörerna har Alternativ Mottagningskvitto?

Alternativet kvitto är en funktion som erbjuds av vissa e-tjänster. Precis som med fysiska "snigelpost" använda den här funktionen kan vara mycket användbara. Dels tjänar den som en bekräftelse på leveransen. Det kan också ge mer information om värde, till exempel tid och datum den e-lästes och IP (Internet Protocol) till den lokala datorn eller nätverket som fick det.

Men att begära en återgång mottagandet innebär inte nödvändigtvis ett faktiskt kommer att erhållas. För det första kan mottagarens e-postprogram stöder inte den här funktionen. Dessutom sekretesspolicy tillåta vanligen enskilda användare att välja bort e-spårning. Detta innebär att mottagaren kan avaktivera kvitto och fortfarande läsa e-post. Dessutom, om avsändarens e-postadress är inte godkännas på förhand eller på annat sätt filtreras, får e-post automatiskt att hänvisas till ett "spam"-mappen och aldrig ses alls.

Trots att det finns dussintals webben -baserade e-postleverantörer-och några som inte kräver en internetuppkoppling alls-förvånansvärt få erbjuda kvitto funktionen. Men några av de mer vanliga e-postprogram, t. ex. America Online (AOL), Netscape och Microsoft Office Outlook. Fortfarande vara medveten om att även om dessa program kan ha denna möjlighet är det inaktiverad som standard. I själva verket kan det ibland ta några extra klick för avsändaren att lista ut hur man skickar e-post med denna aktiverad.

Till exempel har Microsoft Office Outlook tillämpning ett antal alternativ mottagningsbevis, vilket kan nås genom att välja "Alternativ" i rullgardinsmenyn under "Verktyg" från huvudmenyn bar. Härifrån kan användaren välja att begära ett kvitto för alla mail skickade, att bli tillfrågad innan du skickar individuella e, eller att inaktivera funktionen helt. Användaren kan också välja att skicka ett kvitto för inkommande e-post.

America Online är mycket enklare med sina flaggor mottagningsbevis. Med det här programmet finns det en flik som heter "Request Mottagningskvitto" längst ner i fönstret som e-post består som kan kontrolleras. Dessutom eftersom AOL är ett abonnemang-baserad tjänst, kan medlemmarna spåra statusen för alla mail som skickas till andra AOL medlemmar. Denna funktion är tillgänglig utan att ens begära ett kvitto.

Med Netscape Mail, kvitto alternativ finns i "Mail och diskussionsgrupper" ytan under "Inställningar" från "Edit" pull-down menyn. Som med Microsoft Office Outlook kan Netscape användare väljer att begära ett kvitto för alla utgående e-post eller bara för vissa. Men precis som AOL-medlemmar kan Netscape användare enkelt välja "Skriv" att lansera en ny e-fönster och markera rutan för att begära ett kvitto därifrån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.