Vilka olika typer av Windows Security Software?

Vissa människor kan hävda att en dator som kör Windows ® operativsystem är mer benägna att angrepp än andra operativsystem. Hackare och tjuvar kan använda virus, trojaner, spionprogram och annan skadlig kod för att infiltrera och stjäla information från en persons dator. För att bekämpa detta har Microsoft Corporation utvecklat säkerhetsprogram för att hålla datorer med Windows ® operativsystem säkrare. Några av de olika typer av Windows ® säkerhetsprogramvara är Windows ®-brandväggen, Windows ® Defender, den Malicious Software Removal Tool, och Windows Live OneCare ® ™. När du köper eller laddar ner dessa program, måste man se till att du hämtar en officiell version av programvaran som en del människor har utvecklat rogue mot-malware program som syftar till att se ut som originalen.

OneCare ™ är en Windows ® säkerhetsprogram avsedda att skydda en dator (PC) från en rad olika attacker. Den består av flera olika typer av program som samverkar för att hjälpa till att hålla oönskade filer ur ett system. Några av programmen OneCare ™ innehåller är ett antivirusprogram, en anti-spyware program, och ett två sätt brandvägg. Per den 15 oktober, 202c OneCare ™ inte längre kommer att säljas och kommer endast vara tillgängliga för befintliga abonnenter för längden på deras abonnemang. Microsoft ® Corporation kommer att börja erbjuda Microsoft ® Security Essentials, ett annat verktyg för att skydda datorer mot olika former av sabotageprogram.

En annan Windows ® säkerhetsprogramvara är Windows ref; Defender. Detta program levereras med Windows Vista ®-operativsystem och kan laddas ner för Windows XP ® SP2 och Windows Server 2003 ® SP1. Windows ® Defender hjälper till att eliminera eller blockera popup-annonser, spionprogram och andra oönskade program från datorer. Den Malicious Software Removal Tool är ett Windows ® säkerhetsprogramvara program som tar bort skadliga program och fungerar på operativsystem som Windows Vista ®, Windows 2000 ®, Windows XP ® och Windows Server 2003 ®. För att hålla jämna steg med mängden skadlig programvara på marknaden, släpper Microsoft en uppdaterad version av produkten minst varannan tisdag i månaden.

En annan säkerhet som är avsett för många Windows ® operativsystem är Windows ®-brandväggen. En brandvägg är ett program som försöker blockera alla obehöriga från att kunna delta i ett datorsystem. Det bör noteras att försiktighet bör iakttas vid erhållande av lämpliga Windows ® produkter säkerhetsprogram eftersom det finns mindre seriösa program nedskräpning cyberrymden som är utformade för att likna den äkta varan. Att skydda dig, vara säker på att du inte litar på alla program du inte öppna dig, och litar inte på alla program som kräver att du köper en licens för att ta bort finns infektioner som ofta gånger är detta bara en bluff för att stjäla dina pengar och ladda ner programvara som kan skada din dator längre. I stället, se till att ha pålitliga anti-malware program på datorn, alltid hålla den uppdaterad, och scanna och säkerhetskopiera din dator regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.