Vilka är några av de olika språk Computer Programming?

Det finns tusentals språk datorprogrammering. Dessa språk används för att kontrollera hur datorerna beter sig, bearbeta information, att uttrycka algoritmer och hantera uppgifter. Vissa datorprogrammering språk har funnits i många år medan nya språk, eller varianter av gamla, utvecklas varje år. Datorprogrammering språk är allt från enkla och lätta att använda till mycket komplicerat språk som bara används av de mest tekniskt skickliga programmerare.

En välkänd datorprogrammering språk kallas Visual Basic. Microsoft Visual Basic anses vara en hög nivå programmeringsspråk. Det är ättling från nybörjare "All-purpose Symbolisk Undervisning koden (BASIC), ett Disk Operating System (DOS) programmeringsspråk. Visual Basic anses lätt att lära sig, med koder som bär en likhet med skriven engelska. Visual Basic är både visuella och drivs händelser, med en grafisk miljö för programmering.

Pascal är också väl känd bland dem som har intresse för språk datorprogrammering. Utvecklad i 1970, av professor Niklaus Wirth, är Pascal ett imperativt språk. Ett imperativt språk är en som använder beräkningar som uttalanden, byta program stater genom sekvenser av kommandon. Professor Wirth utvecklade Pascal för att fylla funktionen luckorna andra språk datorprogrammering. Hans utvecklingsmål bland annat utformat ett programmeringsspråk som skulle underlätta skapandet av väl strukturerade program, möjliggör ett genomförande effektivitet, och vara till hjälp i undervisningen dator-programmering begrepp.

Fortran är ett allmänt bruk datorprogrammering språk som först introducerades av IBM i början av 1950-talet. Det är en av de mest använda språk datorprogrammering för numerisk-baserade och vetenskaplig-datorapplikationer. Fortran passar in i kategorier reserveras för allmänna ändamål och tvingande dator programmeringsspråk, det är också betraktas som processuella. Det är ofta används vid beräkning-tunga områden, till exempel datavetenskap och klimatmodellering.

C + + är en hög nivå datorprogrammering språk. Det anses allmänt bruk och som används för moderna datorer. Utvecklat av Bjarne Stroustrup, på Bell Labs, C + + först introducerades 1985. Detta programmeringsspråk har utvecklats för den UNIX-miljö, vilket gör att programmerare för att njuta av en enklare process för att skriva kod och förbättra koden kvalitet. Dessutom gör C + + det möjligt att ändra befintlig kod utan att ändra den.

ofta som en delmängd av programspråket C, innehåller C + + vissa funktioner i det äldre språket. Här ligger också kompilatorer som kan köra C-program. Det finns dock stora skillnader. Till exempel programspråket C, utvecklades i början av 1970-talet, sysselsätter strukturerad programmering begrepp medan C + + är objektorienterat. C + + har utformats med målet att förbättra programmeringsspråket C.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.